Agenda Constructiilor
Luni, 25 Mai 2020
Home - Stiri - Izolatii & Finisaje - SIKA analizeaza posibilitatea deschiderii unei fabrici in zona de sud a Romaniei
SIKA analizeaza posibilitatea deschiderii unei fabrici in zona de sud a Romaniei
Izolatii & Finisaje Publicat de Elena Icleanu 10 Oct 2016 12:49
Sika Romania, unul dintre liderii pietei locale de materiale chimice pentru constructii, vizeaza deschiderea celei de-a treia fabrici din Romania, in zona de sud a tarii. In acest moment, compania detine doua unitati de productie la nivel national, respectiv una de aditivi, cu o capacitate de 10.000 de tone/ an la Brasov si una la Capusu Mare, unde se fabrica mortare si adezivi speciali pentru constructii, cu o capacitate de circa 50.000 tone/ an. "In contextul cresterii accelerate a business-ului Sika Romania din ultimii trei ani, cu peste 43%, si al majorarii gradului de penetrare pe piata a produselor noastre, in acest moment analizam posibilitatea de a investi intr-o noua unitate de productie, in zona de sud a tarii", a declarat Laurentiu Stefanescu, directorul general al Sika Romania.
Compania a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 26,4 milioane de euro, cu peste 25% peste nivelul anului anterior, pentru 2016 fiind estimata mentinerea unui ritm similar de crestere. "Aceasta evolutie va fi sustinuta atat de implicarea Sika in proiecte de mare anvergura pe piata locala, cat si de lansarea de noi produse in fabrica noastra de langa Cluj-Napoca", a subliniat Laurentiu Stefanescu.
Referitor la piata locala de constructii, managerul Sika Romania estimeaza o crestere anuala de 7%-8% in sector, in 2016. "Asa cum anul trecut evolutia pietei a fost determinata cu precadere de investitiile in zona rezidentiala, si anul acesta aportul segmentelor rezidential, office si comercial a adus o evolutie pozitiva. Speram ca apetitul investitional din domeniul privat sa continue in Romania dupa toate miscarile de pe pietele externe (inclusiv influenta Brexit-ului), iar lucrarile initiate sa aiba o finalitate in cursul acestui an", a mai spus reprezentantul Sika Romania.
***
In Romania, activitatea Sika este structurata in cadrul a sapte divizii, respectiv: Concrete (aditivi pentru betoane), Waterproofing (solutii si produse pentru impermeabilizari), Refurbishment (sisteme de inginerie pentru reparatii si reabilitari diverse, consolidari structurale si zona mortarelor uscate si speciale), Roofing (sisteme pentru acoperisuri), Flooring (sisteme pentru pardoseli industriale), Industry (solutii si sisteme pentru industrie) si Sealing & Bonding (sisteme pentru lipiri si sigilari). Fiecare dintre aceste linii de business promoveaza produse de top, cu un aport consistent la cifra de afaceri a companiei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADCOVID-19ALLBIMTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere