Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ALFA SOFTWARE: Ce obtine o firma de constructii prin implementarea ASiS ERP?
ALFA SOFTWARE: Ce obtine o firma de constructii prin implementarea ASiS ERP?
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Mai 2019 07:30
Munca de pe santiere ocupa cea mai importanta parte din activitatea unei firme de constructii, cu tot factorii pe care ii implica: receptia de materii prime pe santier, stabilirea fazelor de executie si repartizarea utilajelor si a oamenilor. Toate aceste elemente trebuie sa tina cont de termene de predare precise si de incadrarea intr-un buget estimat.
ASiS Constructii vine astfel in ajutorul firmelor care opereaza in aceasta industrie, facilitand controlul operational al activitatilor companiilor. Solutia ERP ofera personalului de pe santier accesul nelimitat, in timp real, la toate informatiile disponibile in baza de date unica.
In acest fel, utilizarea ASiS Constructii aduce urmatoarele beneficii:
1. Managementul integral al santierelor
Inginerii beneficiaza de acces securizat la sistemul integrat prin intermediul aplicatiei ASiSmobile, care poate fi accesata de pe smartphone-uri sau tablete dotate cu Android sau IOS, direct de pe santiere.
In acest fel, datele introduse de ingineri sunt identificate rapid, fiind alocate automat proiectelor la care lucreaza acestia, eliminandu-se timpii morti de pe santiere. Mai mult decat atat, pontajul de santiere se realizeaza prin diferenta fata de zilele anterioare, limitandu-se cat mai mult posibil timpul destinat operarii de pe telefonul mobil.
2. Operarea in timp real a materialelor si resurselor
ASiS Constructii asigura urmarirea in detaliu a alocarii resurselor (materii prime, oameni, utilaje, subcontractori) pe santiere.
Sistemul automatizeaza procesul receptiei de materiale, responsabilul de santier avand sarcina doar de a face o poza cu telefonul mobil documentului primit o data cu transportul de materiale. Poza se incarca automat in sistem, urmand ca documentul sa fie operat la sediul central.
3. Urmarirea in detaliu a proiectelor
Prin ASiS Constructii este posibila verificarea in orice moment a modului de realizare si a stadiului fiecarui proiect de constructii. Costurile proiectelor in desfasurare sunt inregistrate permanent, iar totalul acestora este obtinut automat din documentele operate pentru fiecare santier/loc de munca.
Pe de alta parte, pentru detalieri, sunt disponibile rapoartele de postcalcul pe loc de munca/centru de profit.
4. Managementul utilajelor si a parcului auto
Solutia ERP beneficiaza de aplicatia de Management al Masinilor care te ajuta sa urmaresti activitatea masinilor prin mai multe variabile: inregistrarea foilor de parcurs si de lucru, a normativelor de interventii (revizii, reparatii, asigurari, ITP) si a devizelor de service. In acest fel, toate cheltuielile de intretinere si functionare a utilajelor pot fi inregistrate, analizate si ulterior optimizate.
5. Reducerea timpului de operare a documentelor intragrup
ASiS Constructii ofera posibilitatea operarii unui document primar si generarea automata a documentele derivate. Intr-un caz specific, in baza unei facturi furnizor, se genereaza automat o receptie si consum la beneficiar, in cadrul grupului. Prin intermediul ASiS Constructii, automatizarea se poate face pentru orice fel de document generat in cadrul grupului.
6. Controlul operational al activitatilor
Prin integrarea informatiilor relevante cu privire la procesele companiei intr-o baza unica si prin asigurarea managementului acestora in timp real, solutia ERP permite crearea unor rapoarte personalizate, in functie de necesitatile specifice.
Prin acestea sunt puse la dispozitie directiile fundamentale care determina administrare eficienta a activitatilor din cadrul unei companii de constructii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere