Agenda Constructiilor
Marti, 15 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BM: 61 milioane euro pentru conectarea retelei electrice intre Moldova si Romania
BM: 61 milioane euro pentru conectarea retelei electrice intre Moldova si Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Iul 2019 10:09
61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondiala pentru interconectarea retelelor de energie electrica dintre Republica Moldova si Romania. Semnarea unui Acord de finantare cu Banca Mondiala pentru interconectare energetica a fost subiectul de discutie dintre ministrul Economiei si Infrastructurii, Vadim Branzan si expertii Bancii Mondiale, in frunte cu Directorul de tara al Bancii Mondiale in Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.
Potrivit Acordului de finantare, banii vor fi folositi pentru extinderea statiei din Vulcanesti, modernizarea statiei din Chisinau si constructia liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcanesti-Chisinau.
Ministrul Vadim Brinzan a mentionat ca acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova. „Odata cu implementarea acestui proiect se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetatenilor servicii de inalta calitate”, a adaugat ministrul.
In cadrul intrevederii, au mai fost discutate si aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele urmatoare de implementare ale Planului de actiuni pentru optimizarea reglementarii SACET si modalitatile de reconectare a institutiilor publice la SACET, precum spitale, gradinite, inclusiv reconectarea noilor sub-statii termice individuale si a retelelor termice asociate.
Reprezentantii Bancii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuarii dezvoltarii proiectelor, in special celor din sectorul energetic, astfel ca cetatenii tarii noastre sa dispuna de servicii moderne, calitative, si desigur, ieftine.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere