Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - BT: Climatul pozitiv din piata fortei de munca si creditarea sustin piata constructiilor
BT: Climatul pozitiv din piata fortei de munca si creditarea sustin piata constructiilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 27 Nov 2019 08:15
In buletinul macroeconomic lunar al Bancii Transilvania (BT), aferent lunii octombrie a.c., pentru scenariul macroeconomic central, se mentin prognozele privind evolutia economiei interne pe termen scurt si mediu, o actualizare a acestui scenariu central fiind posibila in decembrie, dupa ce vor fi publicate primele estimari pentru dinamica componentelor PIB din T3. Conform prognozelor actuale, ritmul de crestere economica s-ar putea tempera de la 4.2% in 2019 la 3.1% in 2020, ca urmare a evolutiei sub potential din zona euro si perspectivelor de rebalansare a politicii economice interne. O accelerare spre 4% an/an este asteptata insa in 2021, pe fondul intrarii intr-un nou ciclu economic. „La nivelul economiei financiare continuam sa ne asteptam la cresterea costurilor de finantare ale statului pe termen scurt si la deprecierea graduala a monedei nationale pe termen mediu, in contextul provocarilor din sfera echilibrului macroeconomic general. Consideram ca principalii factori de risc pentru dinamica economiei interne in trimestrele urmatoare sunt: evolutiile macro-financiare din SUA, China si zona euro; intensificarea deficitelor gemene si politica economica in context electoral pe plan intern (inclusiv ritmul reformelor); tensiunile geo-politice globale si regionale”, se arata in documentul BT.
Potrivit raportului, care citeaza si o analiza a bancii centrale, la nivelul dimensiunii reale a economiei se noteaza evolutii mixte ale consumului (accelerarea comertului cu amanuntul vs. decelerarea serviciilor prestate populatiei) si investitiilor (climatul pozitiv din sfera constructiilor vs. intensificarea ritmului de declin in industria prelucratoare) in perioada iulie-august. De asemenea, se mai subliniaza ca sectorul constructiilor (intensiv in capital si forta de munca) a consemnat un avans de 27.9% an/an la noua luni, evolutie sustinuta de climatul pozitiv din piata fortei de munca si din piata creditului. Pentru a vizualiza documentul integral, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
LUMIONACADghid_proiectare

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere