Agenda Constructiilor
Joi, 17 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GDPR: Lipsa de control deplin asupra datelor cu caracter personal furnizate online
GDPR: Lipsa de control deplin asupra datelor cu caracter personal furnizate online
Digitalizarea in constructii Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2019 13:46
Cu ocazia unui bilant care marcheaza primul an de aplicare a Regulamentului general al UE privind protectia datelor, Comisia Europeana publica rezultatele unui sondaj Eurobarometru special privind protectia datelor. Rezultatele arata ca europenii sunt relativ bine informati cu privire la noile norme in materie de protectie a datelor, la drepturile lor si la existenta autoritatilor nationale de protectie a datelor, carora li se pot adresa atunci cand le sunt incalcate drepturile.
Andrus Ansip, vicepresedintele responsabil cu piata unica digitala, a declarat: „Cetatenii europeni au devenit mai constienti de drepturile lor digitale, ceea ce este incurajator. Cu toate acestea, doar trei din zece europeni isi cunosc toate noile lor drepturi in acest domeniu. Pentru intreprinderi, increderea clientilor este nepretuita, iar aceasta incredere incepe in momentul in care clientii inteleg setarile de confidentialitate si au incredere in ele. A lua cunostinta de aceste drepturi este o conditie prealabila pentru a vi le putea exercita. Ambele parti au numai de castigat daca aplicarea normelor privind protectia datelor devine mai clara si mai simpla.”
VÄ›ra Jourova, comisarul pentru justitie, consumatori si egalitate de gen, a adaugat: „A-i ajuta pe europeni sa isi recastige controlul asupra datelor lor cu caracter personal este una dintre cele mai importante prioritati ale noastre. Insa doar 13 % dintre cei 60 % de europeni care isi citesc declaratiile de confidentialitate le citesc integral, si aceasta din cauza ca declaratiile sunt prea lungi sau prea dificil de inteles. Invit din nou toate companiile online sa furnizeze declaratii de confidentialitate concise, transparente si usor de inteles de catre toti utilizatorii. De asemenea, ii incurajez pe toti cetatenii europeni sa isi exercite drepturile in materie de protectie a datelor si sa isi optimizeze setarile de confidentialitate”.
Reflectand opiniile a 27 000 de cetateni europeni, rezultatele Eurobarometrului arata ca 73 % dintre respondenti au auzit de cel putin unul dintre cele sase drepturi garantate de Regulamentul general privind protectia datelor. Dreptul de a accesa propriile date (65 %), dreptul de a corecta datele in cazul constatarii unor erori (61 %), dreptul de a se opune prelucrarii datelor in scopuri de marketing direct (59 %) si dreptul de a solicita stergerea propriilor date (57 %) sunt drepturile cel mai bine cunoscute de catre cetateni.
In plus, 67 % dintre respondenti stiu de existenta Regulamentului general privind protectia datelor, iar 57 % dintre respondenti stiu care sunt autoritatile nationale responsabile cu protectia datelor. Rezultatele sondajului arata, de asemenea, ca protectia datelor reprezinta un motiv de preocupare, 62 % dintre respondenti declarandu-se ingrijorati ca nu au un control deplin asupra datelor cu caracter personal furnizate online. In 2020, Comisia va prezenta, de asemenea, un raport privind aplicarea Regulamentului general privind protectia datelor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADghid_proiectareLicente bim

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere