Agenda Constructiilor
Marti, 20 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - GLOBALWORTH listeaza la BVB obligatiuni corporative de 550 de milioane euro
GLOBALWORTH listeaza la BVB obligatiuni corporative de 550 de milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Mai 2018 16:26
Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare din Europa Centrala si de Est, in parteneriat cu BT Capital Partners, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunta a doua admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a obligatiunilor corporative emise de companie (simbol GWI25), cu o valoare totala de 550 de milioane de euro.
„De-a lungul timpului, Globalworth a incheiat cu succes o serie de tranzactii de referinta, care ne-au permis sa devenim unul dintre cei mai importanti investitori de pe piata de cladiri de birouri din Romania si Polonia. Listarea primelor obligatiuni ale companiei pe Bursa de Valori Bucuresti de anul trecut a fost un punct de referinta pentru noi, reprezentand in acelasi timp un record pentru piata locala. Astazi, anuntam un nou pas in demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzactionare a obligatiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine in continuarea planurilor noastre de crestere, prin care ne propunem sa devenim cea mai mare companie de cladiri de birouri din intreaga regiune, si confirma inca o data promisiunea de a continua sa investim pe piata locala si de a oferi cel mai bun produs partenerilor nostri,” a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO si Chief Investment Officer Globalworth.
Valoarea totala a obligatiunilor corporative emise de companie este similara celei din 2017 (simbol GWI22), respectiv 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite in noi proiecte.
„Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborate sau egalate. In acest caz, compania Globalworth si-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la Bucuresti: peste jumatate de miliard de euro in obligatiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii sa priveasca mai mult spre piata de capital ca spre o sursa de finantare,” a spus Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.
„Ne bucuram sa revenim pentru al doilea an consecutiv alaturi de partenerii nostri de la Globalworth cu o noua listare record de obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, BT Capital Partners isi continua angajamentul de a contribui la cresterea gradului de intermediere financiara din Romania si la dezvoltarea Bursei de Valori Bucuresti,” a mentionat Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners.
Obligatiunile corporative Globalworth se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti in euro, iar decontarea este efectuata direct in euro. In premiera pentru Romania, incepand de anul trecut, la Bursa de Valori Bucuresti a fost implementata decontarea direct in moneda unica europeana, ceea ce arata maturitatea si dezvoltarea pietei locale de capital. Prin implementarea de catre Depozitarul Central a regulilor si practicilor de decontare utilizate in pietele mature europene, Grupul BVB contribuie in mod semnificativ la cresterea gradului de incredere si atractivitate a Romaniei pentru investitorii straini.
Obligatiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.
Despre Globalworth Real Estate Investments Ltd.
Globalworth este o companie de investitii imobiliare care activeaza in Europa Centrala si de Est, listata pe segmentul AIM al Bursei de Valori de la Londra. Compania a devenit principalul investitor pe piata de cladiri de birouri din Romania si a pus bazele unei platforme semnificative de investitii in Polonia, printr-o participatie de 72% in Globalworth Poland, denumit anterior Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia. Globalworth achizitioneaza, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, prin intermediul carora beneficiaza de venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de aproximativ 110 profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de 1,9 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentata de active producatoare de venit, preponderent in sectorul de birouri, inchiriate catre aproximativ 440 de companii nationale si multinationale din 28 de tari si 37 de sectoare de activitate. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara si Pitesti, iar in Polonia, in orasele Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
Despre BT Capital Partners
BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail in Romania si parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este membru exclusiv in Romania al Oaklins, cel mai experimentat consultant pentru fuziuni si achizitii de companii la nivel global. A fost consultant si a intermediat peste 50 de oferte publice, in valoare de peste 1 miliard de euro. BT Capital Partners a fost lead manager in cadrul ofertei publice de vanzare a actiunilor DIGI, cea mai mare oferta publica a unei companii private la Bursa de Valori Bucuresti. Compania ofera servicii de brokeraj, asistenta pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, consultanta pentru fuziuni si achizitii, atragerea si structurarea de finantari complexe, cercetare de piata si consultanta strategica.
Despre Bursa de Valori Bucuresti
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) desfasoara cel mai avansat si complex program din randul pietelor de capital europene pentru cresterea nivelului educatiei financiare. Dedicate cu precadere investitorilor existenti sau potentiali, dar si antreprenorilor, activitatile BVB au scopul de a contribui in mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din Romania. Partea tehnica s-a numarat, de asemenea, printre prioritatile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzactionare Arena XT, folosita in prezent de 13 intermediari.
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023