Agenda Constructiilor
Marti, 02 Iunie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Kaspersky recomanda utilizarea solutiilor de securitate impotriva minerelor web
Kaspersky recomanda utilizarea solutiilor de securitate impotriva minerelor web
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 18 Sep 2019 15:45
In 2018, este posibil ca miner-ele web - aplicatiile care ruleaza in browser-ul unui utilizator si urmaresc sa obtina criptomonede - sa fi consumat pana la 18,8 gigawati de energie electrica, potrivit unei cercetari Kaspersky privind impactul economic si de mediu al „mineritului” web. Acest lucru il face comparabil cu rata de consum energetic a Poloniei si inseamna ca impactul mineritului web asupra mediului este de aproape 800 de tone de emisii de CO2.
Mineritul web sau cryptojacking-ul de browser este o amenintare careia este posibil ca multi utilizatori sa ii fie victima cu regularitate, fara sa stie. Ei pot afla numai daca verifica un cod sursa al paginii web sau daca observa ca anumite resurse web le supraincarca dispozitivele atunci cand sunt deschise. Mineritul web este o metoda alternativa de a obtine criptomonede, care foloseste vizitatorii site-urilor pentru a-si atinge obiectivul. Proprietarii de site-uri convertesc capacitatea dispozitivelor utilizatorilor lor in criptomonede in timp ce browser-ul utilizatorului este activ sau ruleaza in fundal. Cu toate acestea, in anumite cazuri, paginile web notifica utilizatorii despre expunerea lor la aceasta practica si le solicita consimtamantul, explicand ca mineritul web se realizeaza pentru a monetiza pagina web fara a afisa reclame enervante sau abonamente platite.
Mineritul web este, de obicei, considerat o activitate nevinovata care nu duce la o pierdere semnificativa de bani si consuma doar o cantitate mica de energie. Pentru a elimina aceste mituri, cercetatorii au analizat statisticile din rapoartele solutiilor de securitate Kaspersky care au impiedicat activitatea de minerit web in 2018. Astfel, au ajuns la concluzia ca, desi pierderile individuale ar putea fi considerate nesemnificative, impactul global este surprinzator de sumbru.
Conform acestor calcule, cantitatea de energie consumata prin mineritul web ar putea fi de pana la 1670 de MWh, cu exceptia cazului in care pagina web blocheaza codul responsabil pentru initierea mineritului. Convertit in emisii de dioxid de carbon raportat la nivelurile globale ale Agentiei Energetice Internationale (IEA), nivelul este echivalent cu aproximativ 800 de tone de gaze cu efect de sera (CO2) emise in atmosfera in 2018.
Taxele de energie electrica pentru un nivel atat de ridicat de energie pot varia de la cateva sute de mii de dolari pana la jumatate de milion de dolari, in functie de tara de origine. Cantitatea de energie necesara pentru acest lucru ar fi de peste trei ori mai mare decat productia centralei nucleare de la Cernobil, cu un an inainte de tragicul incident.
„Exista numeroase initiative juridice si tehnice menite sa reduca la minimum impactul mineritului web si putem observa o scadere semnificativa a activitatii in 2019”, afirma Bogdan Pismicenco, Territory Sales Manager Romania, Bulgaria si Moldova, la Kaspersky. „Cu toate acestea, atata vreme cat exista avantaje economice ale mineritului web, vor mai fi incercari de supraincarcare a procesatoarelor victimelor care nu banuiesc nimic. Si mai important, chiar daca este vorba de un tip rar de amenintare cibernetica, ea creeaza o amprenta negativa asupra mediului. Aceasta inseamna ca prevenirea unor astfel de operatiuni nu este doar o problema de securitate cibernetica, ci si un lucru care ajuta, indirect, la salvarea mediului. Cu siguranta, este un efect neasteptat, dar merita retinut atunci cand evaluam impactul mineritului web. Este motivul pentru care le recomandam tuturor sa se protejeze cu o solutie de securitate ce verifica paginile web pentru a detecta prezenta unui script care initiaza mineritul web si a-l opri.”
Pentru a evita utilizarea unui dispozitiv personal pentru minerit web, Kaspersky recomanda:
- Atentie la performantele computerului: daca merge greu si se blocheaza, acesta poate fi un semn al unei activitati daunatoare
- Verificati daca dispozitivul se incalzeste foarte tare - acesta este un indiciu important ca procesorul este suprasolicitat, ceea ce este tipic pentru miner-ele web
- Incepeti sa utilizati o solutie de securitate eficienta care ofera protectie impotriva miner-elor web
- Daca aveti o companie, un produs specializat de securitate cibernetica va poate ajuta.
 
ALLBIMCOVID-19C4E FORUMTeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere