LEGRAND si-a consolidat pozitia prin preluarea companiilor Kenall si Trical Imprimare
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 18 Ian 2019 14:01
Legrand si-a consolidat prezenta la nivel international pe tot parcursul anului 2018, printr-o strategie proactiva care a inclus achizitii cheie pe unele din cele mai competitive piete din lume. Astfel, compania franceza a facut doua achizitii in tara mama, preluand companiile Netatmo si Debflex¹, a continuat apoi procesul de extindere odata cu achizitia Shenzhen Clever Electronic in China, a Modulan in Germania si a Gemnet in Dubai, iar, la finalul anului 2018, compania a anuntat doua noi operatiuni de tip bolt-on², achizitionand companiile Kenall din Statele Unite si Trical din Noua Zeelanda.
Achizitia Kenall
Kenall este liderul american in materie de solutii de iluminat dedicate aplicatiilor specializate si in mediile critice non-rezidentiale: spitale, scoli, cladiri publice, cladiri dedicate procesarii alimentelor, tuneluri, spatii dedicate facilitatilor corectionale si multe altele. Compania este cunoscuta pentru capacitatea sa de a oferi solutii personalizate care indeplinesc specificatii foarte stricte (de exemplu, produse antimicrobiene si rezistente la vandalism), cu cel mai bun program de livrare din clasa.
Odata cu aceasta operatiune, Legrand isi consolideaza pozitia de lider pe piata de solutii de iluminat din America de Nord, care sunt construite pornind de la cerintele cladirilor nerezidentiale, pe piata sistemelor de management al iluminarii extrem de eficiente din punct de vedere energetic, precum si pe piata solutiilor inovatoare care, de exemplu, tin cont de ritmurile circadiene, in special de ofertele Digital Lighting Management si Human Centric Lighting.
Avand sediul central in Kenosha (statul Wisconsin), Kenall are peste 400 de angajati si genereaza vanzari anuale de aproximativ 100 de milioane de dolari.
Achizitia Tricall
Trical, un furnizor local specializat in carcase electrice si digitale si tablouri electrice pentru cladiri rezidentiale si comerciale, este renumit in Noua Zeelanda pentru fiabilitatea solutiilor sale si receptivitatea in procesarea comenzilor. Prin urmare, aceasta achizitie consolideaza afacerile Legrand pe piata echipamentelor pentru distributia energiei si a infrastructurilor digitale din Noua Zeelanda.
Situat in Auckland, Trical are aproximativ 35 de angajati si raporteaza vanzari anuale de aproximativ 6 milioane de euro. Pe langa achizitiile de companii la nivel global, Legrand a urmat in continuare directia strategica de a se dedica inovatiei, compania concentrandu-se pe dezvoltarea de noi solutii si tehnologii, cum ar fi programul Eliot. Eliot este programul lansat de Legrand in 2015 pentru a sustine dezvoltarea accelerata a Internet of Things in portofoliul sau de solutii. Astfel, urmareste sa dezvolte solutii interconectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum si pentru cei profesionisti.