Agenda Constructiilor
Marti, 14 Iulie 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MT: Razvan CUC vrea modificari in legea achizitiilor pentru a stopa contestatiile
MT: Razvan CUC vrea modificari in legea achizitiilor pentru a stopa contestatiile
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 07 Mar 2019 12:29
In continuarea actiunilor de verificare a stadiului de executie al lucrarilor la obiectivele de investitii de infrastructura, miercuri, 6 martie 2019, Ministrul Transporturilor Razvan Cuc si directorul general CNAIR, Narcis Neaga au inspectat santierele loturilor de autostrada Iernut - Chetani si Chetani - Campia Turzii.
Cele doua loturi de autostrada Campia Turzii - Chetani si Chetani - Iernut, in lungime totala de peste 38 km, sunt programate pentru finalizare in trimestrul IV al acestui an. Practic, dupa finalizarea constructiei si receptionarea acestor doua loturi se va putea circula continuu de la Ungheni la Nadaselu pe un important tronson al A3, in lungime de 108 km. Anul trecut a fost deschisa circulatia pe alte doua loturi ale acestui tronson de autostrada si anume Ungheni - Ogra si Ogra - Iernut, care au o lungime totala de 14 km.
”Eu am primit o estimare de la domnul director general Neaga. Eu voi face tot ce pot pentru ca acesti kilometri sa fie dati in folosinta, sa fie pusi in circulatie. Inteleg supararea romanilor. Tocmai de aceea trebuie sa fim mai performanti decat am fost pana acum si sa aratam ca s-au facut pasi foarte importanti in infrastructura rutiera: proiecte, stadiu fizic avansat, kilometri dati in folosinta. Trebuie sa acceleram procedurile astfel incat sa nu mai existe astfel de nemultumiri. Totodata va anunt desemnarea de catre CNAIR a castigatorului contractului pentru lotul 1 Boita - Sibiu, parte a autostrazii Pitesti - Sibiu. In ceea ce priveste lotul 4 Curtea de Arges - Tigveni din aceeasi autostrada, documentatia a fost transmisa la ANAP, pentru validare” a declarat Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor
Totodata, Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc a anuntat ca intentioneaza sa aduca modificari la legea achizitiilor publice, care va intra saptamana viitoare in Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, dupa ce instanta a anulat licitatia pentru doua din cele patru loturi ale drumului expres Craiova - Pitesti:
"Acolo este o problema pe care o vom reglementa. Saptamana viitoare voi intra la Comisia de industrii pentru a propune modificari la aceasta lege. Pentru ca Pitesti-Craiova, din pacate, este strict legat de modul in care firmele inteleg sa isi desfasoare activitatea in Romania. O firma care nu a participat la licitatie a contestat cele patru loturi, doua loturi nu au avut nicio problema, lotul 1 si 2 unde s-au desemnat castigatorii, s-au semnat contractele. Contestatia a fost facuta pe rezervele de implementare. Rezervele de implementare constituie un concept care vin sa ajute constructorul sa nu ne mai blocam pe un cuantum de 10% pentru cheltuieli neprevazute. Avem rezerve de implementare ca sa nu mai incheiem acte aditionale ulterioare la contractele dintre beneficiar si constructor. Ei tocmai acest lucru l-au contestat, din pacate un complet de judecata a spus ca pentru doua loturi e ok, pentru doua loturi le-a admis contestatia si acum trebuie relicitate, compania le va relicita in cel mai scurt termen", a precizat ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
In perioada 7-8 martie 2019, Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc va inspecta stadiul de executie al obiectivelor de investitii gestionate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR, in judetele Botosani si Suceava.
De asemenea, Ministerul Transporturilor a anuntat ca a fost desemnat castigatorul lotului 1 Boita - Sibiu, parte integranta a autostrazii Pitesti - Sibiu si totodata documentatia aferenta lotului 4 Curtea de Arges - Tigveni, a fost transmisa spre validare la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice - ANAP.
”S-a desemnat castigatorul pentru lotul 1 Boita - Sibiu, parte integranta a autostrazii Pitesti - Sibiu. Daca nu vor fi contestatii, pe 23 martie 2019 vom putea semna contractul de proiectare si executie. De asemenea documentatia referitoare la lotul 4 al aceleiasi autostrazi Pitesti- Sibiu, sectiunea Curtea de Arges - Tigveni, a fost transmisa, spre validare, la ANAP. Astfel autostrada Pitesti - Sibiu a intrat in linie dreapta” a declarat Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMAUTODESKTeraSteel
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
elmas 2017
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
hilti
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere