Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - OAR: Punct de vedere la legea autorizarii executiei lucrarilor de construire
OAR: Punct de vedere la legea autorizarii executiei lucrarilor de construire
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 12 Feb 2018 11:04
Ca urmare a lansarii in consultare publica, de catre MDRAP, a noului Proiect de lege privind autorizarea executarii lucrarilor de construire si desfiintare a constructiilor, OAR a invitat membrii sai sa transmita observatii cu privire la proiectul de lege propus de minister, iar un numar de 14 arhitecti au raspuns solicitarii.Propunerile si observatiile primite au fost centralizate si analizate, o parte dinte acestea fiind incluse in punctul de vedere transmis de OAR catre MDRAP, in data de 26 ianuarie a.c.
Reamintim, pe aceasta cale, ca proiectul de lege propus ar urma sa inlocuiasca Legea nr. 50/1991 si a fost generat de necesitatea modificarii substantiale a cadrului legal privind autorizarea lucrarilor de construire. Noul proiect de lege a autorizarii propune o restructurare a actului normativ, precum si alte elemente de noutate precum: extinderea listei de definitii a termenilor utilizati in cuprinsul legii, preluarea unor prevederi relevante din cuprinsul fostei OUG 100/2016, detalierea atributiilor autoritatilor publice cu competente in domeniu si reglementarea continutului-cadru al Proiectului tehnic si al Proiectului tehnic cu continut simplificat.
In ceea ce priveste propunerile colectate in cadrul procesului intern de consultare, mentionam ca o parte dintre aceasta se inscriu deja in demersurile actuale sau avute in vedere de OAR. De asemenea, precizam ca preluarea in integralitate a propunerilor nu a fost posibila, intrucat in unele cazuri acestea erau contradictorii sau propuneau reluarea unor dispozitii deja existente in alte sectiuni ale proiectului propus.
Le multumim, pe aceasta cale, tuturor celor care au contribuit la acest demers si contam pe participarea membrilor in continuare, avand in vedere expertiza acestora in domeniu. Precizam totodata ca termenul pana la care puteti transmite observatii cu privire la acest proiect de lege catre MDRAP a fost extins pana la data de 14.02.2018. OAR va continua sa se implice in acest demers, precum si in alte initiative simultane precum cea de elaborare a tezelor prealabile ale Codului Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor. Pentru detalii, puteti consulta urmatoarele documente accesand link-ul acesta.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023