Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs lanseaza noile servicii de angajare pentru joburi in sistem freelance
BestJobs lanseaza noile servicii de angajare pentru joburi in sistem freelance Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 13 Apr 2021 14:07
Pandemia de Covid-19 a transformat radical piata muncii si a accelerat dezvoltarea recrutarii pentru joburi in sistem freelance, pe proiecte cu perioada determinata, potrivite pentru liber profesionisti. Pentru a sustine nevoile de angajare ale freelancerilor si ale companiilor care cauta astfel de colaborari pe baza de proiect, dar si pentru a oferi angajatilor posibilitatea sa-si suplimenteze veniturile in afara jobului actual, BestJobs lanseaza serviciile de freelancing si estimeaza o crestere de peste 40% a pietei de recrutare in sistem freelance pana la finalul acestui an.
Odata cu lansarea noului serviciu, angajatorii pot gasi profesionisti care isi doresc sa lucreze in sistem freelance (liber profesionist), pentru job-uri si proiecte punctuale, prin intermediul platformei BestJobs. In acelasi timp, cei care prefera un mod flexibil de lucru si cauta joburi pe baza de proiect pot selecta optiunea de freelance direct din profilul lor de candidat, aratandu-si disponibilitatea pentru lucrul in sistem freelance. Noul serviciu consolideaza oferta de recrutare de freelanceri acoperita pana acum de BestJobs prin proiecte punctuale de recrutare de specialisti in HR, coachi sau mentori, consultanti in sfera fondurilor europene, specialisti IT, call center sau creatori de continut.
De la izbucnirea pandemiei, tot mai multi angajati romani au inceput sa ia in calcul posibilitatea de a deveni freelanceri si a lucra pe proiecte punctuale. Aproximativ 21% dintre respondentii la un sondaj desfasurat de BestJobs in perioada martie-aprilie 2021 spun ca sunt tentati sa faca trecerea de la un job full-time intr-o singura companie la joburi in sistem freelancing. In acelasi timp, aproape 60% dintre angajati spun ca au suficient timp si sunt interesati sa preia proiecte de tip freelance in afara jobului actual pentru a-si suplimenta veniturile. Domeniile in care acestia ar fi interesati sa lucreze in sistem freelance sunt IT (36%), marketing si servicii creative (29%), financiar (19%), transporturi (15%) si outsourcing (14%).
De cealalta parte, companiile sunt si ele din ce in ce mai interesate sa lucreze pe unele proiecte cu profesionisti independenti. Astfel, peste 45% dintre managerii care au raspuns unui sondaj efectuat de BestJobs la finalul anului trecut au spus ca, in contextul actual, sunt mult mai interesati sa angajeze in sistem project-based decat erau inainte de debutul pandemiei.
In 2019, circa 14% din totalul angajatilor din economia locala erau liber-profesionisti, Romania situandu-se pe primele locuri printre tarile membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de liber-profesionisti din totalul angajatilor din economia locala, conform datelor Eurostat, insti­tutul european de statistica.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKTERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
hidroplasto
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
rigips
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere