ITM Bucuresti: Amenzi record aplicate pentru munca nedeclarata in constructii Imprimare
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 22 Feb 2022 10:50
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Bucuresti a aplicat intr-o singura zi amenzi record in valoare de 565.000 de lei pentru munca nedeclarata, dupa ce a identificat pe un singur santier un numar de 30 de persoane care au declarat ca nu au incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa cu cei opt angajatori de pe santier, se mentioneaza intr-un comunicat remis de institutie.
Actiunea de control a fost efectuata de inspectorii din cadrul Serviciului de Control Munca Nedeclarata din ITM Bucuresti, sub coordonarea inspectorului sef al ITM Bucuresti, Constantin Bujor.
Totodata, actiunea s-a desfasurat in colaborare cu lucratori din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si cu respectarea masurilor pentru limitarea raspandirii infectiei cu SARS-CoV-2.
Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti urmareste in continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfasurand actiuni la nivelul Municipiului Bucuresti, in toate domeniile de activitate si in colaborare cu alte institutii ale statului, precum Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, Ministerul Afacerilor Interne si altele.