MMPS: 64.573 de contracte incetate de la inceputul crizei Covid-19, in constructii Imprimare
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2020 10:10
Un numar total de 64.573 de contracte de munca in constructii au fost incetate de la declararea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei (16 martie), informeaza Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS). In total, numarul contractelor individuale de munca incetate a ajuns la 429.585, cele mai multe fiind inregistrate in sectorul comertului cu ridicata si amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor (75.848 de locuri de munca) si in industria prelucratoare (76.543).
Totodata, de la declararea starii de urgenta, au fost suspendate, in total, 595.672 de locuri de munca, cele mai multe fiind raportate in industria prelucratoare (167.073), in comertul cu ridicata si amanuntul (93.814) si in zona de hoteluri si restaurante (167.073).
"Reamintim ca Guvernul Romaniei a decis sa sprijine salariatii angajatorilor aflati in somaj tehnic prin acoperirea integrala a fondurilor aferente. Astfel, angajatorii care au salariati prin Contracte Individuale de Munca (CIM) si pe care i-au inregistrat in REVISAL ca intrand in somaj tehnic, se vor adresa Agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca (AJOFM) din judetul in care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agentiilor judetene pentru plati si inspectie sociala din judetul in care au inregistrat activitatea. Intreaga comunicare intre solicitanti si institutiile vizate, respectiv solicitarile si depunerea documentelor, se face prin posta electronica", reamintesc reprezentantii Ministerului Muncii.

* Cifre actualizate de Ministerul Muncii la data de 28 mai 2020