Crestere de 80% a cifrei de afaceri Everest International Holding SA Imprimare
Producatori & Furnizori 28 Nov 2008 03:00

Horia Stanescu (37 de ani);
Functia/firma:
director general, Everest International;
Studii: Facultatea de Management, UAMV;
Experienta profesionala: 8 ani in domeniul tamplariei termoizolante;

Fondata in 1999, compania Everest International este subantreprenor specializat in proiectarea, executia si montajul de pereti cortina si tamplarie metalica. De asemenea, societatea efectueaza lucrari de placare cu materiale compozite. In continuare, pentru a contura evolutia pietei, este prezentata opinia directorului general al firmei, Horia Stanescu.

- Cum a evoluat, in acest an, piata nationala de fatade cortina?
- Din punctul de vedere al companiei noastre, in 2008 evolutia pietei specifice a fost optima, iar activitatea Everest International s-a situat pe un trend ascendent. Am reusit, astfel, sa dublam cifra de afaceri (preconizam ca vanzarile se vor situa la 6,5 milioane de euro), acestea fiind mult mai mari fata de nivelul estimat la inceputul anului in curs. Acest lucru s-a datorat cresterii numarului de contracte, ca urmare a initierii lucrarilor la numeroase proiecte imobiliare nerezidentiale. In 2009, insa, este dificil sa prognozam conditiile pietei, deoarece sunt multe cazuri in care nu au fost luate, inca, deciziile de continuare a lucrarilor. Furnizorii de otel au scazut productia cu 50% si exista inclusiv premise ca incasarile sa nu fie efectuate in timp util. In aceste conditii, este posibil sa fie consemnata o diminuare de aproximativ 30% a volumului comenzilor.

- Ce elemente cuprinde oferta companiei?
Strategia societatii noastre a fost ca, de la an la an, sa isi diversifice gama de produse din aluminiu, incercand sa raspunda exigentelor cat mai multor arhitecti. Everest International executa, la cerere, pereti cortina, luminatoare, cupole, usi simple, duble, glisante, batante, rotative, rezistente la foc sau blindate. De asemenea, sunt promovate ferestre simple sau cu dubla deschidere, actionate manual sau automat, ce pot fi prevazute cu geam simplu sau termoizolant float sau de control solar. Compania mai poate executa lucrari de placare cu materiale compozite, de tip Reynobond, Alucobond sau Alpolic. Totodata, monteaza usi din sticla si panouri despartitoare in sistem Dorma. Seriile din aluminiu utilizate preponderent sunt: Schüco, Feal, Reynaers, Wicona, Reynobond, Alucobond, Trespa si Creaton (placi ceramice). O noutate pe care am reusit sa o impunem in realizarea fatadelor cortina este constituita de utilizarea sticlei speciale care asigura control solar (tip Sunguard).

- Prezentati obiectivele cuprinse in strategia de investitii.
Anul acesta am achizitionat noi utilaje de tip CNC, marca Schüco si intentionam ca, in 2009, sa continuam programul de investitii in echipamente. De asemenea, am reamenajat hala de productie, in momentul de fata aceasta avand o suprafata de 800 mp. Fondurile alocate acestui obiectiv au insumat 0,1 milioane de euro. Detinem echipamente pentru debitare spatiala a elementelor pentru pereti cortina AKS (prevazute cu dispozitiv de trasare cu laser Elumatec - Germania), avand si o freza circulara verticala Holzher, stante pneumatice pentru toate sistemele, utilaj de debitare la doua capete Elumatec, echipament automat de frezat profile din aluminiu, masina de roluit panouri tip «bond» (tabla) etc.

- Care sunt cele mai importante lucrari aflate in etapa de executie?
In prezent, se disting doua proiecte relevante, a caror valoare contractuala insumeaza 5 milioane de euro. Primul dintre acestea este reprezentat de complexul Multigalaxy - Bucuresti, care se desfasoara pe o suprafata de 7.000 mp. Un alt important proiect este Asmita Gardens, unde am fost desemnati ca subantreprenor pentru 4 blocuri-turn. Profilele utilizate in cadrul acestor constructii sunt marca Schüco, fatadele cortina fiind in sistem preponderent structural (cu serii FW 50 SG). Planurile prevad executia de tamplarie din aluminiu (60% din total), pereti cortina si sisteme de placare cu aluminiu compozit, suprafata insumata a elementelor de inchidere fiind de 20.000 mp.