Oferta completa de utilaje pentru prelucrarea sticlei, prin CMS Glass Machinery Imprimare
Producatori & Furnizori 10 Iul 2008 10:18

Ismet Kurtulus (45 de ani)
Functia/firma: director general al filialei din Romania al CMS Glass Machinery;
Studii: Facultatea de Marina, Universitatea din Istanbul;
Experienta profesionala: 3 ani in domeniul comercializarii de utilaje;
Hobby: alpinism.

Compania CMS Glass Machinery, infiintata in Istanbul - Turcia in anul 1995 si specializata in distributia de utilaje pentru productia geamului termoizolant, este prezenta, din 2005, pe piata romaneasca. Firma detine o retea de distributie complexa, care include subsidiare in Orientul Mijlociu, Federatia Rusa si alte tari, precum Marea Britanie sau Polonia. De altfel, utilajele din oferta proprie au fost furnizate, de-a lungul timpului, in state din Europa, Asia, America si Africa, in prezent fiind derulate relatii de parteneriat in 100 de tari. Reteaua de dealeri din Romania s-a extins la nivel national si include peste 50 de firme colaboratoare.

- Detaliati portofoliul de produse/servicii pus la dispozitia colaboratorilor autohtoni.
- Compania noastra ofera partenerilor sai patru categorii principale de echipamente, care includ: masini pentru executia geamului termoizolant (linii automate de spalare, presare – hidraulice, pneumatice sau pe baza de role, de sigilare, extrudere de polisulfid, poliuretan, hot-melt etc.), utilaje pentru debitare (masa de incarcare/taiere/spargere, de taiere manuala, automata, pentru sticla Low-E sau laminata etc.), centre de prelucrare si cuptoare de securizare. Portofoliul de produse cuprinde 30 de sortimente principale si 192 derivate. Promovam instalatii manuale sau semiautomate, dar dorim ca - pana la sfarsitul anului 2009 - toate echipamentele comercializate sa fie de tip CNC. De asemenea, in permanenta sunt implementate inovatii, acesta fiind un aspect deosebit de important al activitatii noastre, pentru care, de altfel, exista - la sediul central din Istanbul - un departament special. Sistemele sunt dotate cu componente Siemens CNC, controlul de calitate fiind supravegheat de o echipa specializata. Liniile electrice sunt importate din Germania, iar software-ul din Italia. Sortimentele firmei noastre detin marcajul de conformitate CE, precum si o serie de agremenente din domeniu. Toate utilajele sunt disponibile in Romania (80% din totalul productiei realizate este destinata exportului). Dispunem de echipe specializate care se deplaseaza din Turcia in Romania pentru a asigura diverse servicii tehnice, instalare, training, acestea aflandu-se in permanenta legatura cu clientii.

- Caracterizati pietele de profil pe care activati.
- In general, competitia este acerba, insa foarte putini sunt cei care au avantajul pe care il detinem noi, respectiv capacitatea de a oferi toate cele patru categorii de utilaje necesare fabricarii geamului termoizolant. Avem un numar constant de parteneri care au achizitionat deja echipamente de la CMS Glass Machinery, ulterior colaboratorii solicitand si alte modele. Numarul acestora creste permanent, prin contactarea de clienti noi. In ceea ce priveste piata din Romania, putem preciza faptul ca aceasta este in crestere, insa, spre deosebire de alte zone, legile sunt foarte dure. Cel mai solicitat echipament din oferta de produse pe plan local este constituit de masina de spalat geam, care detine o pondere la totalul vanzarilor de 60%. Principalele livrari se efectueaza in proportie de 40% catre beneficiari din Bucuresti, 60% fiind cota contractelor onorate la cei din provincie. Consideram ca, in prezent, gradul de automatizare a pietei este de circa 20%, tendintele fiind, astfel, unele de majorare a cererii.

- Care este situatia financiara a companiei?
- La nivel de grup, in 2007 am inregistrat o cifra de afaceri de 14 milioane de euro (+8% fata de 2006), iar pentru anul 2008 preconizam obtinerea unor rezultate financiare de 18 milioane de euro. In Romania, am realizat vanzari de circa 0,7 milioane de euro, pentru 2008 fiind preconizat un nivel al veniturilor de un milion de euro. Principalele imbunatatiri pe care dorim sa le efectuam la filiala din Romania constau in perfectionarea serviciilor oferite, precum si in cresterea numarului de angajati (in cadrul holdingului, activeaza, in prezent, 170 de persoane). Pe termen scurt, strategia de expansiune impune, in continuare, obiective precum alocarea de fonduri in vederea sustinerii dezvoltarii logistice, iar pe termen lung vizam constructia, in Romania, a unei fabrici de utilaje pentru productia de geam termoizolant. Speram ca situatia actuala a mediului autohton de afaceri sa se imbunatateasca (mai ales, ca urmare a aderarii la UE), intrucat - in prima parte a acestui an - ne-am confruntat cu probleme cum ar fi: birocratia, sistemul de leasing, societatile financiar-bancare, intarzieri la efectuarea platilor si altele