Agenda Constructiilor
Joi, 22 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - RIGIPS: Sisteme pentru finisarea suprafetelor din incaperi cu umiditate ridicata
RIGIPS: Sisteme pentru finisarea suprafetelor din incaperi cu umiditate ridicata
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Iul 2015 01:00
Adeseori amenajarea acestui spatiu, cum este baia, poate fi o adevarata provocare! Ne dorim maximizarea spatiului, design placut, confort, insa trebuie sa optam pentru o proiectare inteligenta inca din faza de constructie sau renovare majora. Materialele de constructie trebuie sa faca fata conditiilor speciale din acest mediu: umiditatea generata de abur si apa, iar, uneori, ventilatie deficitara. In practica, intalnim destul de des camere de baie cu pereti din zidarie (caramida, BCA), iar ca finisaj, preferinta pentru placile ceramice (faianta, gresie). 
Saint-Gobain Rigips Romania vine in intampinarea nevoilor clientilor sai cu doua tipuri de placa pentru a asigura protectia suprafetelor de zidarie impotriva umiditatii provenite de la abur, pentru ascunderea instalatiilor de apa, scurgere, electrice si de caldura, sau a rezervoarelor WC incastrate, pentru a asigura o suprafata perfect dreapta pentru placarea cu ceramica: placa din gips-carton tip H2 Rigips RBI (cu invelis din carton de culoare verde) si placa speciala Aquaroc, din ciment (culoare gri inchis). Special concepute pentru spatiile cu umiditate ridicata, cele doua tipuri de placa sunt recomandate a fi utilizate in functie de specificul fiecarui spatiu. 
Placa din gips-carton de tip H2 Rigips RBI cu grad redus de absorbtie datorita miezului din ipsos natural aditivat (absorbtia umiditatii atmosferice la 24 h fiind sub 10%) se poate folosi atat pentru placarea peretilor din zidarie, cat si pentru a crea un plafon fals pe structura metalica in bai si bucatarii, acasa sau in spatii din domeniul ospitalitatii (hoteluri, restaurante). 
Aquaroc, placa din ciment, armata cu plasa din fibra de sticla, este ideala pentru spatii cu expunere directa la actiunea apei sau umiditatii excesive. Acest tip de placa este recomandat pentru bai si bucatarii datorita umezelii ridicate cauzata de aburi, dar mai ales pentru cabine de dus inchise, acasa sau la piscine, la baze de tratament/SPA, la rezerve de spital etc., avand o rezistenta sporita la atacul mucegaiului datorita valorii ridicate a pH-ului. Suprafata placilor Aquaroc poate fi finisata direct cu vopsea sau poate fi placata cu ceramica (faianta, gresie) sau piatra naturala. 
Daca avem posibilitatea sa cream un intreg perete despartitor (intre baie si alta incapere) din gips-carton, este important sa utilizam o structura metalica din otel de buna calitate, de tipul Rigiprofil de la Saint-Gobain Rigips, si sa efectuam montajul peretelui cu strat dublu de placi Rigips RBI 12.5 mm. Prin inlocuirea ultimei placi de Rigips RBI cu placa Aquaroc 12.5 mm se poate finisa suprafata nu doar cu ceramica, ci chiar cu placaj din piatra naturala, marmura sau granit, adezivii de prindere fiind chiar cei folositi la fixarea pietrei naturale pe peretii din beton. Daca pe placa Rigips RBI se pot prinde greutati pana la 30 kg/m.p., pe placa Aquaroc greutatea se poate ridica pana la 50 kg/m.p.
Avantajele peretilor despartitori construiti pe structura metalica si cu placi Rigips®:
• reducerea semnificativa a gradului de incarcare al structurii de rezistenta a cladirii, avand o greutate de 4 ori mai mica (25-50 kg/mp) decat peretele clasic din zidarie de aceeasi grosime; 
• durata de viata a peretelui din gips-carton cat cea a cladirii; 
• scaderea riscului de aparitie a mucegaiului, placile Aquaroc avand un PH ridicat, impropriu dezvoltarii bacteriilor; 
• timp redus de montaj;
• usurarea montajului placarii ceramice datorita suprafetei suport perfect netede;
• pereti finisati perfect drepti, fara crapaturi;
• flexibilitate in design (nise, scafe).
Astfel, placile Rigips® RBI sau Aquaroc sunt atat o solutie complementara, dar si o alternativa rapida si usoara la zidarie, ideale pentru tehnologiile moderne de constructie, orientate catre eficienta, flexibilitatea spatiului si impact redus al constructiei asupra mediului, iar Rigips®, ca marca lider a pietei romanesti, isi respecta intotdeauna promisiunea de a oferi produse cu un inalt nivel de calitate, care indeplinesc atat cerintele standardului categoriei de produse, cat si cerintele interne a caror stacheta este de cele mai multe ori mai inalta decat cea impusa de standard. 
Informatii suplimentare pe: www.rigips.ro si www.saint-gobain.ro.
 
Solicita informatii suplimentare
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octCOVID-19AUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere