Agenda Constructiilor
Luni, 13 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - HORVATH: Peste 60% din afacerile est-europene sunt la nivelul anterior pandemiei
HORVATH: Peste 60% din afacerile est-europene sunt la nivelul anterior pandemiei
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 19 Apr 2022 10:57
Peste 60% dintre directorii financiari din Europa de Est au declarat ca afacerile pe care le gestioneaza au revenit la nivelul de dinainte de pandemie – sfarsitul anului 2019, potrivit studiului realizat la inceputul acestui an de compania de consultanta in management Horvath, CFO Panel 2022. La nivel international, mai mult de jumatate dintre intervievati considera ca pandemia a avut un efect pozitiv asupra companiilor.
„Traim cu pandemia de Covid-19 de peste doi ani si va continua sa fie o problema globala si in 2022. Companiile din aproape toate industriile, la nivel mondial, au fost sau inca sunt afectate de aceasta criza, ceea ce le-a obligat sa se adapteze, sa adopte o serie de masuri pentru a-si recapata stabilitatea. In plus, tema sustenabilitatii apare din ce in ce mai des pe agenda directorilor financiari din lumea intreaga. In acest context se ridica mai multe intrebari: Ce strategie a dat roade in trecut, dar functioneaza si acum? Care sunt riscurile si care sunt oportunitatile? Raspunsurile directorilor financiari dau linia tendintelor de business, dezvaluie in ce masura si cum ne-a afectat de fapt pandemia si aduce transparenta in creionarea strategiilor de dezvoltare”, spune Anca Mois, Senior Manager, Controlling & Finance Expert, Horvath Romania.
 
Socul Covid-19 a fost o provocare nu doar pentru sistemul medical, ci si pentru stabilitatea afacerilor, atat pe plan local cat si international. Conform rezultatelor studiului Horvath, directorii financiari ai companiilor au perceput mai multe tipuri de riscuri asociate, unele dintre ele inca valabile.
Peste 90% dintre respondentii din Europa de Est estimeaza ca se vor confrunta cu dificultati in privinta fortei de munca, care va trebui pregatita pentru provocari viitoare. Peste 60% dintre acestia considera ca un risc predominant il va reprezenta intreruperea lanturilor de aprovizionare si deficitul rezultat in aprovizionare si productie, iar peste 55% considera ca schimbarile de politica economica (ex: lockdown, conflicte comerciale, alegeri etc.) vor fi un risc pentru viitor.
In ce priveste perspectiva, peste 80% dintre directorii financiari din Europa de Est cred ca pot iesi din impasul creat de pandemie printr-o serie de oportunitati cum ar fi cresterea investitiilor in automatizare si digitalizare, peste 70% sustin ca ii va ajuta introducerea modelelor moderne de lucru (de acasa si hibrid), iar peste 50% considera ca salvarea va veni de la cresterea cererii interne.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
strabag nivel 1
Acvatot 2019
quadratum
leviatan
ness project
concelex
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
rigips
Ubitech
viarom
noark
EDIT-Structural
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander