Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ALLEZI estimeaza o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro pentru 2024
ALLEZI estimeaza o cifra de afaceri de peste 50 milioane euro pentru 2024
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 11 Mar 2024 17:11
Alezzi, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari locali din Romania, estimeaza o cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro, in 2024, in crestere cu circa 150% fata de 2023, cand a inregistrat o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro. In acelasi timp, compania se asteapta sa incheie anul in curs cu un profit de 12 milioane de euro, mai mare decat anul trecut cand a ajuns la 5 milioane euro.     
Valoarea totala a investitiei Alezzi in proiectele sale imobiliare a depasit 100 milioane de euro de la infiintare si pana in prezent.    
"Cererea pentru proiectele rezidentiale din portofoliul Alezzi a ramas stabila si vedem deja o usoara tendinta de crestere. Continuam sa contribuim la dezvoltarea pietei imobiliare din Constanta cu noi proiecte de top care atrag in special investitori si persoane fizice in cautarea de locuinte de vacanta. Rezultatele obtinute ne confirma ca strategia noastra de business este axata pe un sector cu potential de crestere si adresat unei nise de clienti care isi mentine apetitul pentru real estate, in ciuda contextului economic”, a declarat Dan Perifan, CEO-ul Alezzi. 
In prezent, compania se concentreaza pe dezvoltarea a doua proiecte imobiliare majore in judetul Constanta. Complexul rezidential Alezzi Odyssey, construit pe o suprafata de 60.000 de metri patrati, ce include circa 580 de apartamente, 2 restaurante, 3 spatii comerciale si  aproximativ 500 de locuri de parcare si care urmeaza sa fie finalizat la jumatatea acestui an. Pana in prezent, peste 50% din proiectul Alezzi Odyssey este deja precontractat. 
In acelasi timp, compania dezvolta Alezzi Towers, un complex rezidential ce va cuprinde 284 de apartamente si aproximativ 27.000 de metri patrati construiti, iar potrivit companiei, proiectul va fi finalizat in 2025.
Dupa finalizarea celor doua proiecte, Alezzi are in vedere dezvoltarea unui nou complex rezidential in zona de nord a orasului Constanta, pe Bulevardul Tomis, unde detine un teren. Lucrarile pentru acesta sunt prevazute sa inceapa in a doua jumatate a lui 2025. 
 
 
Totodata, Alezzi a achizitionat un teren de la fondul de investitii portughez Martifer, unde va dezvolta, de asemenea, un nou proiect imobiliar. Compania nu va mentine planurile anuntate initial de Martifer, care prevedeau constructia a 7 turnuri inalte cu apartamente, aparthotel, hotel, spatii comerciale si peste 2900 de locuri de parcare. Alezzi va construi un proiect nou, de la zero, care va integra practici sustenabile si solutii ecologice inovatoare, urmarind obiectivele de eficienta energetica si de reducere a impactului asupra mediului inconjurator.
Prin respectarea principiilor privind cladirile cu consum de energie aproape de zero (NZEB), proiectul va intari angajamentul Alezzi fata de practici de constructie sustenabile si va contribui la crearea unei comunitati responsabile din punct de vedere ecologic.
Terenul are plan urbanistic zonal valabil, ce permite dezvoltarea unui proiect amplu care sa includa atat un complex rezidential, hotel , spatii comerciale, horeca, dar si birouri. Totusi, Alezzi nu va incepe lucrarile intr-un termen mediu, planurile pentru noul proiect urmand sa fie anuntate public de catre oficialii companiei ulterior.
"Piata imobiliara din Constanta atrage clienti din toata tara, iar in ultimul an am vazut si societati care au decis sa investeasca in proiectele Alezzi. In ultimul an, in jur de 10% dintre clientii nostri au fost fonduri de investitie, care stiu ca proiectele imobiliare sunt o investitie sigura in perioadele de criza. Suntem determinati sa continuam lansarea de noi proiecte pe piata locala si urmarim permanent noi oportunitati de dezvoltare”, a mai adaugat Dan Perifan. 
Alezzi a livrat pana in prezent trei proiecte majore Alezzi Beach Resort, finalizat in 2016, cu 1093 apartamente, in Mamaia Nord, NorD10 by Alezzi, livrat in 2019, care dispune un numar total de 190 unitati locative, iar anul trecut, in 2023, a finalizat complexul Alezzi Infinity Resort&SPA, cu peste 400 de apartamente, tot din Mamaia Nord. Alezzi Beach Resort si NorD 10 by Alezzi sunt vandute integral, iar apartamentele din ansamblul Alezzi Infinity Resort&SPA sunt contractate in proportie de 90%. 
***
Alezzi este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Constanta, cu aproape 20 de ani de experienta in piata locala. De-a lungul anilor compania a dezvoltat mai multe complexuri rezidentiale in Mamaia si Mamaia Nord, cu o capacitate de peste 1900 de apartamente, care au fost vandute integral. Alezzi a inregistrat o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro in 2023 si cu profit de 5,3 milioane euro.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
leviatan
quadratum
concelex
viarom
rigips
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
noark
Ubitech
theda mar
ness project

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander