Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - C&W Echinox estimeaza o crestere de 10% a portofoliului de cladiri adminstrate
C&W Echinox estimeaza o crestere de 10% a portofoliului de cladiri adminstrate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 27 Feb 2023 15:51
Portofoliul de cladiri imobiliare administrate de departamentul de Asset Services al firmei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox s-a triplat in ultimii 5 ani, ajungand la peste 450.000 metri patrati spatii de birouri, logistica si retail atat in Bucuresti, cat si in tara. Pentru acest an estimam un avans de cel putin 10%, evolutie care se bazeaza pe preocuparea din ce in ce mai accentuata a proprietarilor de a gestiona cat mai eficient proiectele pe care le detin din punct de vedere al costurilor si al relatiilor cu chiriasii.
Mihaela Petruescu, Partner Asset Services Cushman & Wakefield Echinox: ”Am ajuns la un portofoliu de peste 450.000 de metri patrati, reprezentand 20 de proprietati, cu o valoare de piata de peste 500 de milioane de euro. In total, aceste proiecte gazduiesc 240 de chiriasi, din domenii foarte diverse de activitate. Evolutia vine pe fondul nevoii din ce in ce mai mari din partea proprietarilor de a administra cat mai eficient proprietatile, avand in vedere evolutia tehnologica pe de o parte si volatilitatea tarifelor la utilitati si cresterea inflatiei, pe de alta parte. In acest context, rolul si calitatea serviciilor oferite de managerii de proprietati au devenit extrem de importante si pot face diferenta in ceea ce priveste performanta si atractivitatea cladirilor”.
Odata cu cresterea suprafetei de active administrate, echipa de Asset Services a Cushman & Wakefield Echinox si-a extins si sectoarele pe care le acopera, astfel ca, in prezent portofoliul include toate categoriile de proprietati comerciale, - cladiri de birouri, parcuri industrial si centre comerciale, detinute de unii dintre cei mai importanti proprietari din tara.
Cea mare pondere din portofoliul total administrat de Cushman & Wakefield Echinox este detinuta de proiecte de logistica (261.000 metri patrati), acestea fiind urmate de cele de retail (125.000 metri patrati) si de cladirile de birouri (68.000 metri patrati).
 
Distributia portofoliului de cladiri administrate
 
Potentialul pietei de management a activelor imobiliare este semnificativ, iar cresterea ar putea veni in principal din partea proprietarilor care detin un portofoliu diversificat de proiecte, localizat in mai multe orase din tara.
De asemenea, schimbarile care au aparut pe piata imobiliara ca urmare a adoptarii la scara mai larga a modelului hybrid de lucru, dar si pe fondul cresterii dobanzilor bancare care limiteaza accesul la finantare pentru achizitia de locuinte, ar putea crea noi oportunitati pe piata in special prin dezvoltarea segmentului rezidential institutional cu scopul inchirierii.
Departmentul de Asset Services include si divizia de Integrated Facilities Management, care a inregistrat de asemenea o evolutie spectaculoasa, in special dupa criza sanitara, si care a ajuns la un portofoliu de companii care ocupa in total circa 50.000 mp spatii de birouri in Bucuresti, Iasi, Timisoara si au aproape 4.000 de angajati.
Mihaela Petruescu, Partner Asset Services Cushman & Wakefield Echinox: ”Cresterea diviziei de Asset Services este o dovada ca pe piata imobiliara nu este nevoie doar de consultanta pentru a inchiria sau cumpara un spatiu, iar accentuarea competitiei dintre proprietari pentru a atrage chiriasi, si dintre companii pentru a atrage si a retine cei mai buni angajati, impune stabilirea/crearea/dezvoltarea de echipe pentru a oferi cele mai moderne si eficiente solutii, si cele mai bune conditii de lucru”.
Cresterea portofoliului de clienti s-a materializat si prin marirea numarului de angajati, astfel ca echipa de Asset Services a Cushman & Wakefield Echinox s-a triplat in ultimii 5 ani, ajungand la un numar de 38 de membri.
Printre clientii reprezentativi ai departamentului de Asset Services al companiei Cushman & Wakefield Echinox se numara o serie dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori din piata imobiliara locala, precum Tiriac Imobiliare, Logicor, Zeus Capital & Resolution Property Investment, Rewe Romania, Colosseum Mall, Akcent Development, sau Scallier.
 
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
viarom
EDIT-Structural
Ubitech
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
noark
concelex
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
siniat
leviatan
MAKITA

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander