Agenda Constructiilor
Vineri, 17 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - KELLER: Reviriment al constructiilor geotehnice, la inceputul anului 2015
KELLER: Reviriment al constructiilor geotehnice, la inceputul anului 2015
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Iun 2015 12:26
Afacerile Keller Geotehnica, companie specializata in executia de lucrari geotehnice si subsidiara grupului international Keller p.l.c., se inscriu pe un trend ascendent de la inceputul anului 2015, societatea avand deja realizate sau in lucru proiecte importante in domeniul infrastructurii, precum reabilitarea drumului de legatura intre DN 18 si DJ 185. "La nivelul anului 2013 am inregistrat o perioada foarte buna, cu proiecte deosebit de interesante in domeniul infrastructurii, cum ar fi tronsonul estic al soselei de centura a municipiului Cluj-Napoca, contract important din punct de vedere valoric si cu un grad ridicat de complexitate. Anul 2014 nu a mai avut aceeasi anvergura la nivelul lucrarilor de infrastructura, ceea ce s-a resimtit si in firma noastra. Cresterea din primul trimestru al anului vine dupa o perioada de scadere a volumului comenzilor in constructii, astfel incat este prematura orice estimare. Am constatat o crestere a numarului de cereri de oferta receptionate, ceea ce ne da speranta ca perioada de criza se apropie de sfarsit", a declarat Laurentiu Irimia, directorul de marketing si vanzari al Keller Geotehnica.
In primele luni din 2015, au fost scoase la licitatie numeroase proiecte din domeniul fundatiilor si lucrarilor geotehnice speciale, cum ar fi cele ce vizeaza finalizarea autostrazii Brasov - Bors si a unor centuri ocolitoare. De asemenea, au fost reactivate o serie de lucrari la infrastructura feroviara.
 
Tehnologii inovatoare in domeniul fundatiilor si lucrarilor geotehnice
Keller Geotehnica a finalizat, recent, proiectarea si executia unor lucrari de imbunatatire a unor terenuri de fundare prin metoda coloanelor de balast, dar si imbunatatiri cu piloti de indesare, realizati din beton prin metoda vibroindesarii. "Suntem renumiti pentru aceasta tehnologie, dezvoltata la nivel teoretic si practic de firma Keller, incluzand si fabricarea de echipamente specifice adaptate proiectelor noastre. Mai mult, avem capacitatea de a proiecta astfel de lucrari, proces prin care reusim sa realizam importante reduceri de costuri pentru clienti. Putem spune ca in randul contractorilor avem unul dintre cele mai performante departamente de proiectare in randul antreprenorilor de fundatii speciale. Un al doilea segment pe care il vizam este cel al pilotilor forati, pe care ii executam in sistem tubat si in sistem CFA. Numeroasele cereri pe care le-am primit pentru acest tip de lucrari ne-au determinat sa achizitionam utilaje specifice tip BG, prin care sa executam o gama variata de piloti forati. Cel de-al treilea segment important pentru noi vizeaza reabilitarea fundatiilor existente, precum cele de la Agro Cocora (judetul Ialomita), unde realizam, in acest moment, injectii solide («compaction grounting»), sau prin metoda «jet grouting». Totodata, proiectam si executam sprijiniri de excavatii in metoda berlineza si cu palplanse metalice, ancoraje de inalta capacitate (metoda SBMA), injectii de compensare («soilfrac»)", a explicat Laurentiu Irimia.
In prezent, compania are in executie lucrarile la centrul comercial Kaufland Braila, la reabilitarea bazei de cereale din satul Cocora (judetul Ialomita) si la reabilitarea drumului de legatura intre DN 18 si drumul judetean DJ 185, sectiunea Baia Sprie - Barsana. Printre proiectele ale caror fundatii si lucrari geotehnice au fost realizate anul acesta de Keller Geotehnica se afla sala multifunctionala de la Sfantu Gheorghe (coloane de vibroindesare), statia de tratare a apei uzate de la Vaslui (coloane de balast prin metoda vibroindesarii), silozuri de cereale din comuna Sibioara (judetul Constanta), silozuri de cereale din orasul Corabia - Olt (coloanele din beton realizate prin metoda vibroindesarii), imbunatatirea terenului de fundare la extinderea City Park Mall - Constanta (coloane din beton realizate prin metoda vibroindesarii).
 
Investitii in dezvoltarea parcului de utilaje
Keller Geotehnica lucreaza in mod constant cu trei echipamente de vibroindesare si cu unul pentru realizarea pilotilor forati. In cursul lunii iulie a.c., societatea va achizitiona un utilaj de forat piloti de diametru mare, echipament de ultima generatie care va permite reducerea timpilor de executie, precum si extinderea pe piata de lucrari geotehnice speciale. "Avem, in continuare, asocieri cu firme de anvergura regionala sau nationala si ramanem deschisi inclusiv altor tipuri de colaborari. Ne bazam pe experienta acumulata pe piata din Romania si pe renumele format in decursul celor opt ani de activitate, dar si pe capacitatea si suportul din cadrul grupului Keller", a mai spus Laurentiu Irimia.
Keller Geotehnica este parte a grupului Keller PLC cu sediul central la Londra, fiind prezent in Romania de la sfarsitul anului 2007 si, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, in 2014 a realizat o cifra de afaceri de 7,8 milioane de lei. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
Acvatot 2019
ness project
rigips
quadratum
EDIT-Structural
MAKITA
CDS
noark
Ubitech
leviatan
siniat
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander