Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Meta Estate Trust: Crestere de 20% a cifrei de afaceri, la 12 milioane lei, in 2023
Meta Estate Trust: Crestere de 20% a cifrei de afaceri, la 12 milioane lei, in 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 26 Mar 2024 14:27
Meta Estate Trust, (simbol bursier MET), companie de tip holding care activeaza in sectorul imobiliar si actioneaza ca un portal intre piata imobiliara si piata de capital, anunta rezultate financiare exceptionale pentru anul 2023. Rezultatele sunt supuse aprobarii AGOA si AGEA din 25/26.04.2023 si vor fi considerate finale dupa primirea votului actionarilor.
In contextul unui an complex, in care compania a trecut cu succes printr-o tranzitie de management, in care atat piata de capital cat si cea de real-estate au trecut prin turbulente, Meta Estate Trust a reusit sa-si atinga tintele financiare. Compania a livrat actionarior un profit net de 9,47 milioane lei, in crestere cu 46% fata de anul 2022 si cu 39% peste ce era bugetat pentru 2023. Meta Estate a avut o crestere organica semnificativa in contextul in care nu a accesat nicio operatiune de finantare prin piata de capital, iar activele totale au crescut cu 12% pana la 110 milioane lei.
Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: „ Toate acestea atesta faptul ca modelul de business MET functioneaza asa cum a fost conceput, ca avem potentialul de a creste organic in perioade in care accesul la finantare este limitat.
Bugetul pentru 2024 prevede o crestere a cifrei de afaceri cu 17% si a profitului net cu 12% fata de anul anterior. Acest an nou financiar va ramane unul provocator in care abilitatile si perseverenta tuturor persoanelor aflate la conducerea companiei vor fi testate la maxim. Vom continua restructurarea portofoliului investitional, vom operationaliza si mai multe exit-uri si vom implementa o serie de proceduri si procese atent proiectate pentru o gestiune substantial imbunatatita a operatiunilor companiei. Sunt increzator ca in formula actuala a echipei executive, fiind aliniati si avand sprijinul consiliului de administratie vomreusi sa livram in 2024 rezultate demne de o companie listata. Dorinta mea e ca acesta sa fie anul in care ne vom putea pregati pentru scalarea companiei si sa fim un pas mai aproape de a deveni un adevarat REIT.”
Finalul anului trecut a adus pentru Meta Estate Trust un alt moment important: alegerea unui consiliu de administratie format din profesionisti de renume, cu abilitari complementare, ce si-au asumat un mandat de 4 ani in care vor sustine si ghida compania pentru a-si atinge potentialul.
Pe parcursul anului 2023, echipa Meta Estate Trust s-a concentrat pe a putea face investitii intr-o perioada in care accesul la capital a fost o raritate,  disponibilizand capital prin exit-uri strategice din proiecte. In total, Meta Estate a investit anul trecut peste 65 milioane de lei in 18 proiecte. Potofoliul de investitii a inregistrat o crestere cu 25% fata de anul precedent iar veniturile obtinute din exploatarea investitiilor au ajuns la 19,29 milioane lei.
In piata de capital, pentru companie, anul 2023 a insemnat o crestere a bazei de actionari cu peste 55%. De asemenea Meta Estate Trust a  realizat o majorare de capital in valoare de 6,46 milioane de lei si a raspuns asteptarilor investitorilor prin propunerea de a distribui dividende in valoare de 3,5 milioane de lei din profitul aferent exercitiului financiar 2022.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
Ubitech
MAKITA
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
viarom
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
strabag nivel 1
rigips
siniat
quadratum
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander