Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TRIPTIC: Obiectiv de crestere cu 20% a afacerilor si diversificare a portofoliului
TRIPTIC: Obiectiv de crestere cu 20% a afacerilor si diversificare a portofoliului
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 28 Iun 2023 06:25
Pentru biroul de arhitectura Triptic Studio, anul 2022 a reprezentat o perioada de tranzitie, atat a echipei, cat si a portofoliului de proiecte, o realizare importanta a anului trecut fiind extinderea in afara tarii, pe piata rezidentiala din Malta. Anul 2023 continua sub auspicii favorabile, fondatorii companiei avand planificata o evolutie de minimum 20% a cifrei de afaceri, alaturi de cresterea dimensiunii si importantei proiectelor. De asemenea, urmatorii ani vor insemna pentru Triptic o investitie continua in dezvoltarea multidisciplinara a echipei, iar pe langa portofoliul curent, extinderea proiectelor pe piata internationala. 
"Viziunea Triptic se bazeaza pe o dezvoltare constanta din punct de vedere al digitalizarii cu impact direct asupra proiectarii, cat si in organizare si productivitate. Prin fiecare proiect realizat, traducem principiile de arhitectura si inginerie intr-un limbaj universal pe intelesul clientului, care in primul rand sa inteleaga impactul real al unei constructii. Totodata, pe termen scurt si mediu, o parte din focus este indreptat spre proiecte de dezvoltare a spatiilor pentru comunitati diverse, prin regenerare urbana a spatiilor si cladirilor publice, fiind acreditati ca specialisti World Bank in probleme de regenerare urbana. In ceea ce priveste planurile pe termen lung, ne dorim sa fim parte din mai multe proiecte educationale care au ca baza infrastructura si constructiile, pentru ca este important sa investim cat mai mult in digitalizare prin solutii si idei de smart cities si mobilier urban inteligent, care sa schimbe real viata celor ce le acceseaza", a declarat arh. Aurel Basuc, fondator si arhitect principal la Triptic Studio.
 
 
In aceasta perioada, arhitectii lucreaza la mai multe tipuri de proiecte din sfera cladirilor de utilitate publica, printre care se afla constructia unui camin studentesc (D+P+6E+E7 retras), cu o suprafata de 5.600 mp, pentru Universitatea Politehnica din Bucuresti (proiect in executie), construirea unei crese de 2.000 mp in comuna Selimbar (judetul Sibiu), care se afla in etapa de proiectare, precum si implementarea unui proiect de regenerare urbana a spatiului public din centrul orasului Fierbinti Targ, din judetul Ialomita, cu o suprafata de 20.000 mp, care cuprinde integrarea unei pasarele pietonale in spatiul dintre bulevardul central si gara si care se afla in etapa de proiectare. 
Pe langa acestea, arhitectii de la Triptic Studio mai au in curs de proiectare si alte cladiri publice, precum: Camin Campus Dual Politehnica (Bucuresti), stadioanele de fotbal din Selimbar (Sibiu) si Tineretului (Brasov), amenajarea de piste de biciclete si statii de autobuz in Slanic Moldova (Bacau), dar si a tronsonului de pista de bicicleta Velo, din Brasov.
 
 
Impredictibilitatea preturilor, provocarea anului 2023 in arhitectura si constructii
Potrivit lui Aurel Basuc, provocarea majora cu care se confrunta arhitectii si constructorii si in 2023 este legata de impredictibilitatea preturilor materialelor de constructii, care vine pe fondul scumpirilor din toate domeniile. Din aceasta cauza, proiectele sufera amanari sau trec prin optimizari de bugete, care inseamna, de cele mai multe ori, taieri semnificative. 
"Aceasta dinamica a preturilor materialelor de constructii este si o provocare pentru noi, ca arhitecti, mai ales din punct de vedere al tipologiei materialelor, finisajelor si sistemelor de surse alternative care sa completeze un proiect, dar, in acelasi timp, sa devina sustenabile pe termen lung pentru client. Mai mult, e posibil ca dinamica aceasta sa aduca pe piata mai multe “proiecte verzi”, cu integrari diverse de solutii inteligente, tocmai pentru a raspunde la schimbarile multiple prin care trecem din punct de vedere al preturilor si resurselor disponibile. Credem foarte tare ca, mai ales in aceste vremuri instabile, arhitectura trebuie sa tinda spre optimizarea costurilor de investitie si de exploatare ale cladirilor propuse prin eficienta energetica, sisteme de surse alternative, materiale sustenabile, regenerare urbana si energie verde", a precizat arh. Aurel Basuc.
 
 
Onorariile arhitectilor se mentin scazute
Specialistul mai subliniaza faptul ca preturile din domeniul constructiilor afecteaza evolutia noilor investitii, iar unele din proiectele deja in derulare s-au suspendat pe o perioada determinata sau nedeterminata. Mai mult, coeficientul privind numarul de oferte in raport cu acceptarea acestora a scazut, dar piata este dinamica in continuare, iar oportunitati exista. 
"Din pacate, preturile de proiectare in raport cu realitatea pietei sunt mai mici fata de valoarea normala la care ar trebui sa se situeze in conditiile zilelor noastre. Avand in vedere inflatia si cresterea accentuata a tuturor cheltuielilor, preturile de proiectare vor creste natural si echilibrat. Totodata, in aceste momente de criza, trebuie sa primeze calitatea, profesionalismul si gestionarea cat mai bine a optimizarii costurilor si termenelor de realizare ale investitiilor", a adaugat arh. Aurel Basuc.
Compania Triptic Studio, infiintata in 2013 de Aurel Basuc, Adrian Tutuianu si Cristian Danciu, cu scopul de a proiecta si construi in mod creativ, aniverseaza in acest an un deceniu de activitate, in care si-a indeplinit acest obiectiv asumat. Proiectele pe care arhitectii le realizeaza sunt multidisciplinare, cu focus pe regenerare urbana si sustenabilitate, punand accent pe nevoile oamenilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ness project
Ubitech
strabag nivel 1
siniat
concelex
EDIT-Structural
CDS
leviatan
noark
viarom
quadratum
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander