Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - Isopan Est: Cifra de afaceri de 94 milioane euro si productie record in 2023
Isopan Est: Cifra de afaceri de 94 milioane euro si productie record in 2023
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 10 Apr 2024 13:52
Isopan Est, companie producatoare de panouri termoizolante, este liderul absolut al pietei din Romania, atat din punct de vedere al cantitatii produse, cat si din cel cifrei de afaceri realizata la finalul unui an 2023 record. Isopan a raportat o cifra de afaceri de 94,5 milioane de euro si o productie de 3,91 milioane de metri patrati de panouri termoizolante, cantitate in crestere cu 12% fata de anul precedent.
Potrivit unei analize efectuata de agentia Neomar, in 2023 piata din Romania a avut o valoare totala de 246,18 milioane de euro, fiind produse in total 11,9 milioane de metri patrati de panouri. Conform acestui raport, Isopan Est are o cota de piata de 23,6% pe segmentul productie, fiind liderul absolut al pietei. 
Pe segmentul de productie, Isopan Est anunta ca a realizat 3,91 milioane de metri patrati de panouri sandwich in 2023, in crestere cu aproape 12% fata de anul precedent. Din aceasta cantitate, peste 2,6 milioane de metri patrati de panouri au fost comercializate pe piata interna, ceea ce reprezinta o crestere de 23,8% fata de 2022. De asemenea, aproape 1,3 milioane de metri patrati au mers la export, Isopan devenind unul dintre principalii contribuitori ai acestui segment important din economia Romaniei.
 
 
”Anul 2023 a fost unul foarte bun pentru Isopan, unul in care am trecut intr-o noua faza de consolidare a business-ului si a pozitiei de pe piata din Romania. Pe masura ce economia a inceput sa isi revina, proiectele importante au fost fie deblocate, fie pornite. In prima parte a anului instabilitatea provocata de inflatia galopanta s-a resimtit destul de puternic, insa apoi situatia s-a stabilizat si am reusit sa depasim acel moment. Am mai avut provocari semnificative legate de lanturile logistice, insa cum in fiecare criza exista o oportunitate, aceste dificultati ne-au prilejuit o investitie consistenta in extinderea capacitatii de stocare a materiilor prime. Partenerii de traditie, dar si cei noi, au venit catre Isopan si ma bucur ca echipa a fost la inaltime de fiecare data. Intr-o piata atat de competitiva, atat la nivel local, cat mai ales la nivel international, este evident pentru oricine ca doar prin parteneriate business-urile se pot consolida si dezvolta, iar colaborarea la nivelul industriei este aproape obligatorie. Inainte de a fi competitori, suntem elemente de inovatie, obiectivul nostru comun fiind acela de a oferi cele mai bune produse pentru proiectele clientilor nostri. Am demonstrat pe parcursul anului trecut ca Isopan isi merita pozitia de lider de piata in Romania si ne onoreaza faptul ca dezvoltatorii proiectelor majore isi doresc sa le fim parteneri, avand incredere in calitatea panourilor si in expertiza echipei Isopan. Asteptarile pentru anul 2024 sunt de consolidare, ne dorim sa ramanem la nivelul din 2023 in contextul in care a fost un an record pentru noi, dar si in cel al provocarilor pe care le aduce fiecare an electoral, cu proiecte care sunt puse in asteptare”, a declarat, Toni Pera, director general al Isopan Est. 
 
 
Planul de investitii al companiei prevede alocarea sumei de 5 milioane de euro pentru 2023 si 2024, dar si lansarea unor produse noi pentru piata din Romania. Anul trecut a fost finalizata o investititie de un milion de euro in noul produs al Isopan, Fortelia, si a fost demarata investitia in extinderea capacitatilor de stocare a materiilor prime, un nou depozit de produse chimice cu o sala de amestec speciala pentru dezvoltarea de noi solutii sau tipuri de spuma, concomitent cu implementarea SAP. 
Printre proiectele semnificative la care Isopan a contribuit in 2023 se numara un proiect special ce a angrenat intreaga companie si a presupus livrarea a 187 de mii de metri patrati de panouri in Turcia, materialele fiind folosite pentru constructia locuintelor provizorii pentru sinistrati. De asemenea, compania a livrat panouri pentru parcurile logistice VGP din Timisoara si Brasov, depozitul Fan Courier Stefanesti, magazinele Jumbo din Sibiu si Iasi, hypermarketul Carrefour din Bacau, fabrica Lidas Tulcea, magazinul Hornbach Constanta, extinderea fabricii Pirelli, fermele Carmistin, magazine Penny si Kaufland, centrul comercial Arges Mall din Pitesti, parcurile logistice Eli Parks sau CTP Serbia.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
ness project
siniat
concelex
rigips
strabag nivel 1
quadratum
noark
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander