Agenda Constructiilor
Joi, 24 Mai 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Info-Santiere - BUCURESTI: Peste 850 de muncitori, pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului
BUCURESTI: Peste 850 de muncitori, pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Apr 2017 09:11
Pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului continua lucrarile la edificarea structurii de rezistenta a cladirii, termenul de finalizare a acestei etape fiind stabilit pana la finele anului in curs, cand turla mare de la cota +120 de metri ar urma sa fie inaltata. Termenul de finalizare a intregii constructii a fost stabilit la finele lunii noiembrie 2018, iar picturile vor fi realizate pana in 2024. In prezent, cladirea a fost ridicata pana la inaltimea de 50 de metri, iar lucrarile se desfasoara in ritm sustinut. Santierul a fost impartit in 11 zone de executie, iar cei 850 de muncitori lucreaza permanent, in trei schimburi.
"Lucrarile au ajuns la unul dintre elementele cele mai importante ale lacasului de cult, respectiv la constructia turlei Pantocrator, unde s-a ajuns cu armatura in jurul cotei de +50 de metri. In zona pronaosului se monteaza ultima armatura rigida care formeaza inelul cupolei. Se fixeaza, in continuare, prefabricate de zidarie in aceste cupole. In jurul turlei Pantocrator a inceput turnarea grinzilor cu o inaltime pana la noua metri care bordeaza turla", a declarat Dan Dumitrescu, inginer pe santierul Catedralei Mantuirii Neamului.
Primul dintre cele sase clopote ale lacasului de cult a fost turnat in luna noiembrie 2016, in Austria, la Innsbruck. Acesta are o inaltime de 3,3 metri, latimea de 3,3 metri si o greutate de 25 de tone. Celelalte cinci clopote vor fi turnate in luna aprilie a.c., tot la Innsbruck.
"La peste 1.500 km departare de Capitala Romaniei, in Innsbruck, prin maiestria mai multor generatii de ingineri metalurgisti din cadrul turnatoriei Grass­mayr, vor lua nastere cinci dintre clopotele destinate Catedralei Mantuirii Neamului. Procesul consta in mai multe etape. Aliajul, incalzit la o temperatura de 1.150 de grade Celsius, va fi turnat in forma clopotelor. Urmeaza apoi racirea controlata, intr-o perioada mai lunga de timp", se arata intr-un comunicat al companiei.
Clopotele turnate in Austria au o garantie de 15 ani si o durata de utilizare apreciata la peste 400 de ani.
 
Catedrala va rezista la cutremurele de 7-8 grade din urmatorii 500 de ani
Potrivit datelor proiectantului, reprezentat de compania Vanel Exim, din Bacau, cladirea catedralei este proiectata sa reziste la toate cutremurele de 7-8 grade pe scara Richter ce pot aparea intr-o perioada de 500 de ani, respectand toate prevederile normativelor din domeniul constructiilor valabile la momentul actual. Totodata, eficienta energetica este asigurata de zidurile masive de rezistenta si de caramida plina si cu goluri utilizata la interiorul si exteriorul acestora, impreuna cu montarea ferestrelor cu geam termoizolant. Incalzirea se va realiza strict electric, prin corpuri statice: radiatoare si panouri radiante electrice, respectiv radianti electrici in infrarosu de joasa frecventa. Auxiliar, echipamentele de ventilare-climatizare pot realiza o incalzire cu aer cald.
Executia efectiva a Catedralei Mantuirii Neamului a fost inceputa in luna octombrie 2010, valoarea investitiei fiind evaluata la aproximativ 200 milioane de euro. Cladirea va avea o suprafata construita de 38.000 mp. Antreprenorul general al lucrarilor este reprezentat de grupul Strabag Romania.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
 

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023