Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - CLUJ-NAPOCA: Primaria incepe proiecte de peste 62 milioane de euro, in 2016
CLUJ-NAPOCA: Primaria incepe proiecte de peste 62 milioane de euro, in 2016
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Ian 2016 16:13
In luna februarie 2016, Primaria municipiului Cluj-Napoca va demara procedurile de atribuire pentru lucrari in valoare totala de 279,3 milioane de lei (circa 62 milioane de euro), fara TVA. Potrivit anunturilor de intentie publicate in cadrul SEAP, printre proiectele ce vor fi initiate de autoritatile clujene in acest an se afla reabilitarea si modernizarea unor cladiri-monument din Centrul Istoric al orasului, proiect pentru care se vor aloca 32,25 milioane de lei, modernizarea strazilor din municipiu (40 milioane de lei), constructia Centrului Cultural Transilvania - CCT (85 milioane de lei) si a mai multor parcari supraterane sau subterane, in diverse cartiere din Cluj-Napoca (50 milioane de lei).
Constructia CCT, cladirea in care va functiona filarmonica de stat din Cluj-Napoca, reprezinta unul dintre cele mai mari proiecte publice demarate de autoritatile locale in acest an, valoarea totala a investitiei fiind estimata la circa 70 milioane de euro. La 26 februarie a.c., in cadrul SEAP va fi publicat anuntul de participare atat la licitatia de atribuire a lucrarilor de executie - evaluate la 85 milioane de lei -, cat si a serviciilor de dirigentie de santier, estimate la 850.000 de lei. Durata prevazuta pentru realizarea lucrarilor este de 48 de luni de la data adjudecarii contractului, ceea ce inseamna ca obiectivul ar putea fi deschis publicului in anul 2020.
 
Peste 100 milioane de lei se vor investi in infrastructuri
Fonduri totale de 41,2 milioane de lei se vor cheltui pentru diverse interventii in zona Lomb, regiune ce se va dezvolta semnificativ in ultimii ani, datorita numeroaselor proiecte anuntate in regiune. Astfel, in ultima parte a lunii februarie 2016 vor fi organizate licitatii pentru proiectarea si executia lucrarilor de consolidare a zonelor supuse alunecarilor de teren pe strazile Uliului si Lomb (40,2 milioane de lei), dar si pentru proiectarea lucrarilor de viabilizare a intregii zone Lomb (un milion de lei).
Pentru modernizarea strazilor, a podurilor, pasarelelor, a zonelor pietonale si piatetelor din oras, edilii locali din Cluj-Napoca si-au anuntat intentia de a lansa mai multe licitatii de atribuire a serviciilor de proiectare si executie, valoarea totala a acestora fiind de circa 68 milioane de lei, din care 40 milioane de lei s-au prevazut pentru modernizarea strazilor din municipiu, un milion de lei va costa proiectarea acestor lucrari, 25,5 milioane de lei se vor cheltui pentru modernizarea podurilor si a pasarelelor din oras (la care se adauga un milion de lei pentru proiectare).
Pentru executia de lucrari in conformitate cu programul multianual de consolidare si modernizare a cladirilor din Centrul Istoric, autoritatile locale vor aloca, in 2016, fonduri de 32,25 milioane de lei, lucrarilor urmand a fi scoase la licitatie in ultimele zile ale lunii februarie a.c. Termenul de realizare a acestor interventii este stabilit la 12 luni de la data atribuirii lucrarilor, cel mai probabil urmand a fi selectate zece cladiri asupra carora se va interveni.
Pentru parcari, primaria aloca 50 milioane de lei pentru executie si 1,5 milioane de lei pentru proiectare, termenul stabilit pentru finalizarea proiectelor respective fiind de 12 luni de la adjudecare.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
ness project
Acvatot 2019
Ubitech
noark
quadratum
siniat
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander