Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - CONSTANTA: Cazinoul, stadionul si sala polivalenta, prioritati de investitii in 2024
CONSTANTA: Cazinoul, stadionul si sala polivalenta, prioritati de investitii in 2024
Info-Santiere Publicat de AG&F 28 Dec 2023 14:18
Vergil Chitac, primarul Municipiului Constanta, anunta ca in anul 2024 accentul o sa fie pus pe reabilitarea Cazinoului, a Stadionului Farul si a Salii polivalente, proiecte care apartin CNI, dar in sprijinul carora va veni pentru o mai buna functionare.
"In anul 2024 voi pune accent in special pe reabilitarea Cazinoului, a Stadionului Farul si a Salii polivalente, proiecte care apartin CNI, dar in sprijinul carora voi veni si eu pentru o mai buna functionare.
Cazinoul a fost si a ramas o provocare, mai ales pentru compania care realizeaza proiectul. Din cauza viciilor ascunse la structura cladirii, devizul initial s-a tot modificat si valoarea lucrarii s-a dublat. Au fost situatii in care finantarea s-a blocat si a trebuit sa gasim cu totii solutii pentru a debloca platile. Ce pot sa spun este ca lucrarile nu au fost oprite niciodata la Cazinou.
Fatada de nord a Cazinoului a fost reabilitata, insa mai sunt multe lucrari de executat. In paralel, noi lucram partea noastra din acest proiect, care include si dotarile din interior. In plus, vom achizitiona mobilier si alte accesorii pentru a reda cladirii simbol a orasului nostru grandoarea de odinioara.
Alte doua obiective prioritare pentru oras sunt Sala Polivalenta si Stadionul Farul, acesta din urma avand ca termen estimativ de finalizare anul 2025.
Sportul constantean are nevoie de aceste doua obiective. Voi continua sa ma implic in asigurarea finantarii stadionului, asa cum am facut si pentru Cazinou. Nu voi lasa lucrurile la voia intamplarii si sper ca in luna iulie, anul viitor, sa inceapa lucrarile la noul stadion.
In ceea ce priveste Stadionul, pot spune ca am reusit sa realizez un studiu de fezabilitate pentru intregul complex sportiv (stadion de fotbal, stadion de rugby, stadion de fotbal de antrenament cu pista de atletism, terenuri de tenis, arena de tenis, hotel pentru sportivi).
Pentru ca lucrarile necesitau mai multe fonduri, a trebuit sa extragem din studiul de fezabilitate celelalte obiective pentru a interveni mai mult atat in lucrarile pentru Stadion, cat si pentru terenul de antrenament si pista de atletism. Ulterior am obtinut toate avizele pentru acest document de la Ministerul Dezvoltarii, cat si avizul de la comisia interministeriala si hotararea de guvern necesara finantarii investitiei, ca mai apoi CNI sa preia si sa organizeze licitatia care, din cauza contestatiei, a durat cam mult.
Sala Polivalenta trebuia sa fie gata de peste doi ani, dar finantarea a fost intrerupta de mai multe ori si constructorul a oprit lucrarile. Anul acesta ne-am implicat si am facut modificari importante la proiectul initial pentru a face sala functionala. Erau multe inadvertente care riscau sa conduca la neomologarea salii polivalente. Voi supraveghea indeaproape lucrarile si finantarea pentru a nu mai exista sincope in derularea proiectului.
Urmaresc sa ma implic cat de mult pot si sa duc proiectele orasului nostru la final, indiferent ca sunt finantate de la bugetul local, de la CNI sau din fonduri europene. Urmaresc sa fie cat mai trainice si sa ramana generatiilor viitoare.
Astfel de proiecte, insa, necesita timp, o echipa competenta, determinare, atentie maxima, dar si intelegere din partea dumneavoastra, avand in vedere numarul proiectelor care sunt in plina desfasurare si a celor ce urmeaza sa fie demarate.
Continuam sa lucram cu toate resursele si parghiile pe care le avem pentru a transforma Constanta in orasul pe care ni-l dorim cu totii!”, a declarat Vergil Chitac, primarul municipiului Constanta.
 
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Ubitech
concelex
theda mar
noark
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
MAKITA
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CDS

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander