Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Lucrarile la spitalul regional de urgenta pot incepe in luna septembrie 2023
IASI: Lucrarile la spitalul regional de urgenta pot incepe in luna septembrie 2023
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 01 Mai 2023 06:20
Cel mai tarziu in luna septembrie 2023 ar putea incepe lucrarile de constructii la Spitalul Regional Iasi, acesta fiind in stadiul cel mai avansat din cele trei de proiecte acest tip, potrivit lui Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, intr-o interventie la Prima News.
"Intotdeauna am avut un optimism rezervat cand discut despre mari investitii. De data aceasta am elemente clare, reale ca toate cele trei spitale regionale se vor face. Noi nu putem sa incepem sa sapam inainte sa avem un proiect decat daca ne referim la altceva, nu la mari investitii. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca anul care s-a scurs de cand am venit la Ministerul Sanatatii s-a scurs cu folos si proiectul tehnic al acestui spital din Iasi este finalizat in momentul de fata. Trebuie facut un proiect tehnic, care e un proiect complex, nu inseamna doar o cladire, inseamna foarte multe alte lucruri care inseamna racordari la retelele de utilitati, inseamna modul in care diverse echipamente vor fi integrate in structura acestui spital", a afirmat ministrul Sanatatii.
El a adaugat ca in cazul Spitalului Regional Iasi s-a ajuns la etapa de licitatie.
"Acest proiect tehnic a fost incheiat in momentul de fata si suntem la etapa de licitatie pe care am impartit-o in doua, tocmai ca sa cream premisele sa putem sa acceleram aceasta constructie a acestei cladiri. Exista deja urcate in procedura de achizitie publica lucrarea pentru amenajarea terenului respectiv si racordarea la utilitati, iar constructia spitalului face obiectul unui alt pachet, dar ambele pachete vor fi licitate si vor fi incepute in acest an. Cel mai tarziu, din punctul nostru de vedere, am discutat de curand cu colegii care se ocupa de acest proiect, va fi in luna septembrie, atunci va incepe executia propriu-zisa, cu mentiunea ca, daca nu vor exista contestatii, acest lucru ar putea sa fie devansat. Cel mai tarziu in luna septembrie incep lucrarile efective la spitalul din Iasi, care este cel mai avansat", a explicat Alexandru Rafila.
 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
siniat
concelex
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
noark
quadratum
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
ness project
leviatan
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander