Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - IASI: Proiecte de 180 milioane euro propuse pentru dezvoltare in bugetul din 2024
IASI: Proiecte de 180 milioane euro propuse pentru dezvoltare in bugetul din 2024
Info-Santiere Publicat de AG&F 02 Feb 2024 11:47
Primarul Mihai Chirica a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca bugetul local din anul in curs este cel mai mare buget din istoria municipiului, de peste jumatate de miliard de euro si ca fondurile europene raman in continuare motorul de dezvoltare ale orasului, informeaza Agerpres.
Potrivit sursei citate, desi cheltuielile de functionare au crescut, sectiunea de dezvoltare include fonduri pentru sustinerea unui program important de investitii.
"Bugetul are o forma oarecum rezonabila cu capacitatea noastra de a face venituri. Am reusit sa il consolidam la o valoare mai mare decat cea de anul trecut. Dar nu acesta a fost scopul. Scopul a fost ca tot ceea ce trecem la venituri sa fie sustenabile si realizabil pana la sfarsitul anului 2024. Este un buget bazat pe dezvoltare, pentru ca are o cifra substantiala pe proiectele propuse spre dezvoltare, de peste 180 de milioane de euro, si care asigura finantarea pentru toate serviciile publice pe care le gestionam, inclusiv cu "piatra de moara", termoficarea, pe care o vom duce pana reusim sa o concesionam", a declarat primarul Mihai Chirica.
Conform edilului, prioritare raman fondurile europene, in special cele alocate prin Programul National de Redresare si Rezilienta.
Acesta a mentionat ca in cursul acestui an vor fi achizitionate, cu fonduri din PNRR, 18 tramvaie si 25 de autobuze. De asemenea, printre proiectele propuse se afla si constructia unor pasaje supraterane si subterane si eficientizarea energetica a 21 de corpuri de cladiri.
"Este un buget realist, nu a introdus sume din creion. De altfel, bugetele ultimilor ani au fost realiste si le-am crescut pe masura ce am gasit si sursa de venituri. E un buget care prioritizeaza in continuare cerintele orasului. Sunt peste 120 de strazi aflate in diferite faze de progres. Sigur, raman prioritare proiectele europene, PNRR-ul in special. Pe partea de scoli suntem orasul cu cel mai mare pachet de lucrari in scoli, in toata infrastructura scolara, plecand de la crese, gradinite si pana la nivel de liceu si colegiu. Sunt trei bazine de inot pentru scolari si le vom duce la bun sfarsit in acest an. Vom finaliza in acest an cele cinci sali de sport. Parcurile de joaca pentru copii sunt o prioritate pentru anul in curs. Si traficul", a declarat primarul.
Potrivit sursei citate, de la supunerea dezbaterii publice a proiectul bugetului local pentru 2024 si pana acum, au fost primite 2.000 de propuneri din partea cetatenilor.
"Multe dintre ele sunt oarecum recurente, din anii trecuti, dar in alte zone si cu alte obiective concrete. (Iesenii - n.r) doresc modernizare de strada, doresc loc de joaca pentru copii, dar inedit, doresc si o mai ferma aplicare a legii, aplicarea de amenzi in cazul celor care nu curata din spatele cateilor, amenzi pentru cei care calca pe spatiile verzi, arunca gunoaie pe jos. Ni se solicita sa fim mai duri, mai exigenti. Vor sa vada cat mai multa politie si cat mai multa ordine in spatiul public", a explicat Mihai Chirica.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
siniat
noark
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Ubitech
ness project
MAKITA
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
viarom
CDS
concelex
theda mar
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander