Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Licitatie de 150 milioane euro pentru noua statie tratare deseuri din Galati
Licitatie de 150 milioane euro pentru noua statie tratare deseuri din Galati
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 05 Apr 2024 13:05
Consiliul Judetean (CJ) Galati va atribui un contract in valoare de 749,72 milioane de lei (peste 150 de milioane de euro), fara TVA, pentru proiectarea, executia si operarea unei statii de transfer si a instalatiei de tratare mecano-biologica (TMB) cu digestie anaeroba in Galati. Din valoarea totala estimata, lucrarile de constructii sunt evaluate la 224,4 milioane de lei (fara TVA).
Noua instalatie va fi proiectata astfel incat sa asigure atat pre-tratarea deseurilor in amestec, cat si tratarea biodeseurilor colectate separat, urmand a avea o treapta mecanica cu o capacitate de 120.000 t/an (60.000 t/an in doua schimburi), o linie mecanica prevazuta cu o instalatie de sortare semi-automata, o linie biologica a instalatiei TMB, respectiv instalatia de digestie anaeroba semi-uscata, cu o capacitate de 85.000 t/an (1 schimb/zi). In afara acestor obiecte, contractantul va trebui sa achizitioneze o turbina pentru producerea energiei electrice din gazul rezultat, precum si infrastructura aferenta compostarii digestatului din biodeseuri pentru a asigura calitatea unui compost valorificabil in agricultura. De asemenea, contractul include si realizarea unei statii de transfer la Galati, cu o capacitate de 23.000 t/an (doua schimburi/zi), in vederea eficientizarii transportului la depozitul conform de la Valea Marului a digestatului din rezidual si a reziduurilor rezultate din tratarea in TMB, a deseurilor reciclabile colectate separat catre statia de sortare Valea Marului, precum si a reziduurilor de sortare de la statia de sortare Valea Marului catre TMB.
Depozitul conform de deseuri nepericuloase clasa b) de la Valea Marului are o capacitate totala de un milion de metri cubi, ocupa o suprafata de 8,5 ha, este proiectat cu o celula si are o durata de viata de 30 de ani.
Depozitul de la Valea Marului deserveste intreg judetul Galati.
Durata de implementare a proiectului este de 150 de luni, din care 6 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru constructie, furnizare/ montaj utilaje si echipamente tehnologice, testare si punere in functiune. La acestea se adauga etapa de operare, stabilita la 120 de luni (10 ani).
Procedura de atribuire este initiata sub incindenta clauzei suspensive in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de semnarea contractului de finantare, proiectul fiind depus pentru finantare din Programul Dezvoltare Durabila (PDD) 2021-2027.
Pentru a participa la licitatie, operatorii economici interesati trebuie sa aiba o medie a cifrei de afaceri generale pentru ultimii 3 ani (2021-2023) de minimum 225 milioane de lei. De asemenea, acestia trebuie sa fi executat in mod corespunzator si sa fi dus la bun sfarsit, in ultimii 7 ani, lucrari de constructie privind instalatii de tratare/ gestionare a deseurilor cu o valoare cumulata de minimum 200 de milioane de lei (fara TVA), la nivelul a cel mult 5 contracte.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 25% din punctaj. O cota de 45% din punctaj va fi acordata pentru tariful ofertat pentru tratarea mecano-biologica a deseurilor reziduale si 30% pentru gradul de protectie a mediului, ce va fi evaluat pe baza procentului de materiale eliminate prin depozitare, a procentului de deseuri reciclabile extrase, in vederea valorificarii materiale, din deseurile mixte, precum si a indicelui de generare a biogazului.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la data de 27 mai 2024.
Proiectant general in faza documentatiilor este asocierea Tadeco Consulting - Resourcing Environmental Consulting, iar studiul geotehnic a fost realizat de PF Anghel Stelian Studii Geotehnice. 
 
SISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips
ness project
theda mar
EDIT-Structural
leviatan
viarom
noark
MAKITA
Acvatot 2019
quadratum
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander