Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - LUGOJ: Constructorul noului spital de 150 milioane euro va fi anuntat in ianuarie 2024
LUGOJ: Constructorul noului spital de 150 milioane euro va fi anuntat in ianuarie 2024
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 29 Dec 2023 13:05
Etapa de evaluare financiara a celor doua oferte depuse la licitatia pentru atribuirea contractului de constructie a noului Spital Municipal "Dr. Teodor Andrei", din Lugoj, s-a incheiat, constructorul urmand a fi anuntat in prima luna a anului 2024. Valoarea estimata a contractului este de 433 milioane de lei, iar durata de implementare a fost stabilita la 90 de luni. "In cadrul procedurii au fost depuse doua oferte, ambele valide din punct de vedere tehnic. Pentru oferta tehnica, ofertantii au obtinut punctajul maxim posibil, respectiv 60 de puncte. Astfel, comisia a procedat la deschiderea ofertelor financiare. In urma evaluarii ofertelor financiare, comisia a constatat faptul ca doar una dintre ele se incadreaza in valoarea estimata a contractului (95,99% din valoarea estimata), cea de-a doua oferta depasind valoarea estimata (114,98% din valoarea estimata), in consecinta, aceasta a fost respinsa. Practic, in acest moment a fost stabilit ofertantul castigator (100 de puncte din 100 posibile), acesta avand obligatia sa depuna documentele de calificare prevazute in DUAE, iar daca acestea vor fi conforme, contractul va fi semnat la inceputul lunii ianuarie. Toate etapele de evaluare desfasurate in cadrul acestei proceduri au fost validate de catre ANAP", a transmis Alexandru Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Edilul nu a precizat ce oferta a fost respinsa.
Cele doua oferte au fost depuse de:
  1. Synergy Construct, avand ca subcontractanti si terti societatile Synergy Construction Hungary, AFA Special Logistic, Arima Electroinstal, IFMA, Zoork, Hospital Technical Solutions, Square Bau, Popp & Asociatii si Addict Engineering;
  2. Asocierea SSAB-AG (lider) - Bemel AG - Acer Proje Insaat AS, avand ca subcontractanti si terti societatile Triptic Studio, DZ Medicale, Dacorum Grup, Vangaz Instal, KONE Ascensorul, Zoork, Quattro Engineering Solutions, SSAB International Electric si Rotherm Grup.
 
Investitia totala in noul spital depaseste 150 de milioane de euro, contractul de finantare fiind semnat in luna aprilie a acestui an. In plus, in acest moment, toate cheltuielile angajate de Municipiul Lugoj pentru obtinerea acestei finantari au fost verificate si rambursate de catre Ministerul Sanatatii. "Toate studiile intocmite (Studiu de Prefezabilitate, Studiu de Fezabilitate, DTAC, DTAD, Expertizele tehnice, Studiile geotehnice, Studiul NZEB etc.) s-au dovedit a fi utile si corect intocmite, valabilitatea lor fiind practic recunoscuta prin acordarea acestei finantari", a precizat edilul.
Proiectul presupune renovarea integrala a corpului principal al spitalului (C1), construirea Spitalului Nou (cu 256 de paturi) si a unui corp de legatura intre C1 si cladirea Spitalului Nou. Noua constructie va pastra fatada si corpul principal ale cladirii vechi, simbolice pentru oras. 
Lucrarile de elaborare a studiului de fezabilitate au fost atribuite prin cumparare directa companiei Know How Design and Construction, din Constanta, contractul avand valoarea de 135.000 de lei (fara TVA).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
strabag nivel 1
MAKITA
Ubitech
CDS
ness project
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
concelex
siniat
theda mar
quadratum
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander