Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - ME: Noua centrala pe gaz de la Mintia va fi construita pana la finalul anului 2026
ME: Noua centrala pe gaz de la Mintia va fi construita pana la finalul anului 2026
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 08 Aug 2023 10:58
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, duminica, dupa o vizita si o intalnire avute cu noii proprietari ai termocentralei Mintia, ca investitia pe care acestia o deruleaza in noua centrala pe gaz va fi gata pana la finalul anului 2026, dupa o prima etapa ce se va incheia in vara anului 2025.
"Acest proiect inseamna pentru romani locuri de munca, vorbim de peste 1.200 de locuri de munca pe perioada constructiei centralei, vorbim de o energie sigura produsa in banda, vorbim de cea mai eficienta centrala din Europa, cu un randament de 64%, si deci de un sprijin substantial pe care Romania il primeste pe traiectoria de tranzitie verde si de inlocuire a carbunelui din mixul energetic cu gaze naturale, o resursa strategica la care Romania are acces. Practic, proiectul va fi implementat in doua faze. In vara lui 2025, prima faza va fi finalizata si apoi, un an mai tarziu, pana la finalul anului 2026, investitia va fi completa. Asta inseamna un ritm record, fara precedent, si un exemplu pentru intreaga tara ca lucruri mari se pot face in Romania", a spus ministrul Energiei.
Ministrul Sebastian Burduja a mai aratat ca primele echipamente pentru noua centrala vor ajunge la Mintia in aprilie anul viitor, moment in care va reveni la aceasta termocentrala.
"Este un proiect grandios, cea mai mare centrala pe gaz din Europa - 1.700 MW putere instalata. Inca din aprilie anul viitor, Romania va vedea ceea ce n-a mai vazut niciodata: echipamente de dimensiuni record, turbine, generatoare, practic componentele esentiale ale acestui proiect strategic. Apreciez ritmul cu care investitorul s-a miscat pana acum, seriozitatea contractorilor cu care lucreaza, atat in zona de constructie a centralei, cat si in zona de turbina. Apreciez foarte mult faptul ca au ales Romania, de altfel domnul presedinte are o relatie speciala cu Romania de peste 30 de ani si se vede ca, impreuna cu echipa domniei sale, pune foarte mult suflet in acest proiect", a completat ministrul Energiei.
Valoarea investitiei pe care grupul Mass Group Holding o deruleaza pentru noua centrala electrica pe gaz de la Mintia se va ridica, in final, la 1,3 miliarde de euro, a precizat, la randul sau, presedintele companiei, Ahmet Esmail.
El a mai spus ca, dupa pornirea noii centrale electrice, aici vor lucra circa 300 de energeticieni.
Termocentrala Mintia a fost cumparata, pe 26 august 2022, cu 91,23 milioane de euro, fara TVA, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, in cadrul unei licitatii publice.
Centrala electrica intrase in procedura de insolventa la data de 14 noiembrie 2019 si in conservare in vara anului 2021, in lipsa investitiilor necesare pentru a putea respecta reglementarile de mediu ale Uniunii Europene. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
SISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
Ubitech
theda mar
siniat
rigips
viarom
MAKITA
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
leviatan
quadratum
EDIT-Structural
concelex
CDS
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander