Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii Electrice & Automatizari - FLS SA estimeaza ca va depasi pragul de 100 milioane lei al businessului, in 2021
FLS SA estimeaza ca va depasi pragul de 100 milioane lei al businessului, in 2021
Instalatii Electrice & Automatizari Publicat de Elena Icleanu 09 Dec 2021 06:38
Flash Lighting Services (FLS) SA, lider pe piata locala de proiectare, construire si gestiune a sistemelor de iluminat inteligent, a realizat o cifra de afaceri de 48 milioane de lei in primele noua luni din 2021, comparativ cu perioada corespunzatoare din 2020. Pentru intregul an in curs, conducerea companiei estimeaza ca va atinge pragul de 100 de milioane de lei al vanzarilor, dupa o crestere de 20% fata de nivelul din 2020, evolutia ascendenta a business-ului urmand a continua si in 2022, cu o majorare preconizata la 15-18%.
"In anii urmatorii vrem sa continuam cresterea, bazandu-ne pe investitiile in oameni si tehnologii de ultima generatie, tintind spre piata solutiilor smart si inovative puse in slujba cetatenilor, crescand confortul si controlul in paralel cu reducerea consumurilor energetice. Avem in pregatire solutii inovatoare pentru orase si industrie tinand cont de evolutiile pietelor de energie care vor impacta semnificativ aceste domenii", a declarat Dan Vatajelu, directorul general al FLS SA.
Potrivit managerului, cea mai mare dificultate intampinata in prezent pe piata de profil provine din cerintele licitatiilor publice, pe care le considera "absurde" si care "limiteaza concurenta, distorsionand artificial trendurile pietei de iluminat public".
"Am identificat, in acest an, peste 20 de astfel de cerinte si va dau cateva exemple: randament de 100% pentru aparate de iluminat stradal, caz in care producatorul ar trebui sa candideze la Premiul Nobel cu o astfel de descoperire; tensiunea de functionare intre 90V si 320V - in conditiile in care avem reglementata tensiunea de alimentare in sistemul energetic national de 230V ±15%. Ce este si mai trist, este ca CNSC accepta astfel de cerinte, considerandu-le ca solicitari ale beneficiarului, fara sa ia in considerare natura restrictiva a acestora", explica Dan Vatajelu. 
La capitolul provocari, reprezentantul FLS SA a mentionat dificultatile aparute in lantul international de aprovizionare, ce duc la intarzierea, amanarea proiectelor sau chiar la pierderi pentru companii.
"Principalele provocari cu care cred ca ne vom confrunta in 2022 vor fi legate de disponibilitatea componentelor electronice, continuitatea si disponibilitatea lantului de aprovizionare si de impactul cresterii costului la energie in preturi de echipamente. In acelasi timp, pentru 2022 speram intr-o crestere a oportunitatilor in proiecte de tip EPC (Energy Performance Contract) sau LaaS (Light as a Service), speram in lupta pentru eliminarea distorsionarii concurentei si ne bazam pe finantarile disponibile prin PNDR in domeniul iluminatului", mai precizeaza Dan Vatajelu.
***
Flash Lighting Services SA furnizeaza solutii de iluminat profesional complete si complexe, pentru iluminatul stradal, industrial, sportiv, arhitectural, dar si pentru birouri, scoli, spitale si unitati medicale. In cele peste doua decenii de activitate, compania a gestionat peste 120.000 de puncte luminoase stradale conform Licentei clasa I, emisa de ANRSC. In prezent, FLS SA asigura servicii de iluminat public pentru 14 municipii, in care are implementate solutii de iluminat smart: Alba Iulia, Sibiu, Tarnaveni, Craiova, Brasov, Fagaras, Sfantu Gheorghe, Calarasi si Tulcea.
De asemenea, compania ofera servicii de solutii de management de trafic, iluminat festiv, pentru smart city, de tip ESCO/EPC, dar si de vanzari de echipamente de iluminat, statii de incarcare a autovehicule electrice, stalpi pentru iluminat.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
strabag nivel 1
rigips
ness project
theda mar
viarom
noark
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
Acvatot 2019
siniat
Ubitech

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander