Agenda Constructiilor
Marti, 14 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - CE: Finantare de 580 milioane de euro pentru IMM-uri prin BEI si Orizont 2020
CE: Finantare de 580 milioane de euro pentru IMM-uri prin BEI si Orizont 2020
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2018 10:40
Comisia Europeana saluta semnarea de astazi a acordului de finantare dintre Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI) si Guvernul Romaniei, acesta fiind primul pas in implementarea initiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), dar se estimeaza ca, in combinatie cu resurse aditionale de la Grupul BEI si programul Orizont 2020, acesta va mobiliza aproape 580 de milioane de euro constand in noi credite pentru IMM-urile romanesti si firmele nou infiintate.
In legatura cu acordul de finantare intre BEI si Guvernul Romaniei, vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate a afirmat: "IMM-urile romanesti sunt competitive si asigura marea majoritate a oportunitatilor de angajare din aceasta tara. Ele au doar nevoie de un impuls suplimentar pentru a se extinde dincolo de pietele locale si a-si dezvolta capacitatile de cercetare si inovare. Initiativa pentru IMM-uri le va ajuta sa faca exact asta".
Totodata, comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a adaugat: "Sunt mandra sa vad Romania in grupul fruntas al statelor membre ce implementeaza Initiativa si folosesc fondurile structurale si de investitii europene intr-un mod inovator. Acest lucru reprezinta un raspuns concret la provocarile cu care se confrunta in acest moment intreprinderile mici si mijlocii din Romania".
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
siniat
noark
theda mar
CDS
EDIT-Structural
leviatan
Acvatot 2019
concelex
rigips
quadratum
strabag nivel 1
viarom
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
ness project
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander