Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - EXPORT: 35 milioane lei pentru Programul de Internationalizare in 2018
EXPORT: 35 milioane lei pentru Programul de Internationalizare in 2018
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 01 Feb 2018 10:46
Adrian Marius Dobre, Secretarul de Stat coordonator al domeniului comert exterior, a condus lucrarile primei sedinte din 2018 a Consiliului de Export. Principalul subiect abordat in cadrul discutiilor s-a referit la bugetul programelor de promovare a exporturilor pentru anul 2018, convenindu-se ca suma alocata Programului de Promovare a Exportului si Programului de Internationalizare, de 35 milioane lei, sa fie suplimentata la rectificarea bugetara, in situatia in care se constata ca nu acopera necesarul pana la sfarsitul anului. Totodata, s-a decis ca participarea la targurile internationale din semestrul al doilea al anului sa se realizeze in limita resurselor bugetare, in ordinea importantei si dimensiunii participative a lor.
A fost realizata o analiza a activitatii de organizare a participarii companiilor romanesti la targurile si misiunile economice internationale, secretarul de stat Dobre solicitand celor prezenti seriozitate, atentie la completarea documentelor, echilibru si intelegere pentru cresterea numarului de actiuni de acest fel realizate cu succes.
In contextul cresterii vizibilitatii produselor romanesti la export, Adrian Dobre a recomandat ca, in pavilioanele nationale organizate in cadrul targurilor internationale, standurile si materialele de promovare sa utilizeze elemente de identitate vizuala unitara pentru promovarea Romaniei, care sa includa centenarul Marii Uniri si detinerea de catre tara noastra a presedintiei UE in 2019.
Sorin Dimitriu, presedintele CCI Bucuresti, prezent la discutii, si-a aratat disponibilitatea ca la viitoarea sedinta sa aduca in atentia membrilor Consiliului de Export exemple si bune practici din experienta CCI Bucuresti pentru realizarea targurilor si a activitatilor de export, inclusiv prin atragerea de fonduri europene in acest scop.
La sedinta Consiliului de Export au participat reprezentantii urmatoarelor asociatii care participa la programele de export gestionate de catre MMACA: UGIR 1903, FEPA CM, ANEIR, CNIPMMR, FEPAIUS, Romalimenta, APMR, ARIES, ATIC, UNIROMSIDER, ACPR, FRDVA, APAR, APMCR, RGDA, APREL, FEPIC, ARCJ. De asemenea, Federatia Romana de Design Vestimentar si Accesorii va participa la intrunirile Consiliului de Export cu statut de invitat permanent.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
EDIT-Structural
quadratum
MAKITA
concelex
noark
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
ness project
Acvatot 2019
theda mar
siniat
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander