Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Mark Prod Holz va aplica marcajul CE de la inceputul lui 2009
Mark Prod Holz va aplica marcajul CE de la inceputul lui 2009
Producatori & Furnizori Publicat de Simona Ene 27 Nov 2008 12:48

Fogarassy Zsolt (43 de ani)
Functia/firma: manager general al Mark Prod Holz;
Experienta profesionala: 14 ani in fabricarea tamplariei din lemn stratificat;
Studii: Facultatea de Management si Managementul Productiei, International Business School (IBS) din Budapesta;
Hobby: lectura, tenis, schi, cai si echitatie.
Din anul 1994, compania Mark Prod Holz, din Targu Mures, activeaza pe piata autohtona de tamplarie termoizolanta, fiind unul dintre cei mai importanti producatori de ansambluri din lemn stratificat, la nivel national. Activitatile de export catre parteneri din state precum Ungaria, Germania, Austria reprezinta 10% din totalul livrarilor anuale. Procesul de prelucrare se efectueaza in spatiul propriu de productie, situat in localitatea Peris (judetul Mures). Fabrica este dotata cu echipamente specifice realizarii tamplariei din lemn stratificat, furnizate de Weinig - Germania, Casolin – Italia si Felder – Austria. Centrul industrial propriu are o suprafata totala de 5.000 mp, din care 3.500 mp hale de productie incalzite, respectiv 1.500 mp pentru depozite destinate stocarii materiei prime si produselor finite. In prezent, capacitatea de fabricatie depaseste 1.000 mp/schimb/luna, procesarea ansamblurilor realizandu-se in 3 departamente diferite.

- Ce rezultate financiare ati inregistrat in ultimul an?
- Rezultatele financiare aferente anului trecut au fost de 4,6 milioane de lei, ceea ce corespunde unui volum de livrari de 9.360 mp de tamplarie din lemn stratificat, respectiv alte produse pentru amenajari interioare. Totodata, inca din primul semestru a.c., am realizat o cifra de afaceri de 3,12 milioane de lei, in termeni cantitativi reprezentand vanzari de peste 7.000 mp de ansambluri termoizolante. Pentru 2008, ne propunem o sporire cu 40% a veniturilor, pana la nivelul de 8 milioane de lei. Pe termen mediu, vizam atingerea pragului de 15 milioane de lei.

- Care sunt prioritatile firmei in intervalul urmator?
- Incepand cu luna iulie a anului in curs, prioritatea companiei noastre a devenit demararea procedurilor specifice pentru obtinerea marcajului CE. Mark Prod Holz a implementat, inca de la inceputul lui 2003, sistemul de management integrat al calitatii, conform SR EN ISO 9001:2000. Astfel, pana la sfarsitul lunii decembrie 2008, ne propunem inceperea aplicarii insemnului comunitar de conformitate la produsele proprii. Testarea initiala (ITT) va fi efectuata de catre organismul notificat IFT Rosenheim, din Germania, in sistemul de evaluare AoC 3.

- Prezentati oferta proprie de produse si servicii.
- Mark Prod Holz realizeaza tamplarie termoizolanta, usi de interior, precum si mobilier din lemn, fabricarea produselor pornind de la procesarea primara a cherestelei. In procesul de prelucrare se utilizeaza preponderent atat esente autohtone – stejar si molid, in special in cazul ferestrelor – cat si specii exotice (meranti, mahon, nuc american, zebrano, makasar, radacina de trandafir etc.). In ceea ce priveste structura vanzarilor, anul trecut ponderea a fost detinuta de comenzile pentru ferestre (circa 70% din total), diferenta fiind constituita de livrarile de usi pentru interior si mobilier.

- Ce include planul de investitii stabilit pentru intervalul urmator?
- Pentru intervalul februarie-martie 2009 ne-am propus sa punem in functiune o noua linie semiautomata de fabricatie a tamplariei din lemn stratificat, precum si o linie semiautomate de finisare, cu o capacitate minima de 45 unitati/schimb. Este dificil sa exprimam in metri patrati contributia cantitativa a acestor echipamente la totalul productiei, dar aproximam aportul respectiv la circa 1.500 mp. Tot in anul 2009 dorim sa achizitionam o linie completa, tot semiautomata, de productie a usilor interioare de serie medie. Aceasta tehnologie a fost proiectata astfel incat sa asigure o mare flexibilitate, ceea ce permite indeplinirea tuturor exigentelor clientilor, care vor sa achizitioneze o gama cat mai diversa de sortimente. Astfel, vom fi in masura sa livram usi de interior finisate cu hartie lacuita, cu furnir natural indigen sau exotic, precum si versiuni din lemn masiv (cu lamele stratificate), in peste 12 esente, intr-o mare varietate de modele.

- Cum estimati ca va evolua bransa tamplariei din lemn stratificat in urmatorii ani?
- Deocamdata, nu pot efectua o evaluare corecta, intrucat nu detin nicio informatie cu privire la motivul aparitiei si la durata crizei economice la care suntem expusi. Consider doar ca adevarata concurenta pe piata din Romania (si nu numai) de-abia acum va incepe. Vom fi expusi competitiei, inclusiv celei neloiale (prin dezinformarea potentialilor clienti), din partea multor companii care urmaresc cresterea cu orice pret a profitului. Cred ca numarul firmelor ce lucreaza legal si deruleaza activitati profitabile va scadea usor, dat fiind faptul ca societatile din bransa de constructii si sectoarele conexe vor fi primele ce vor simti cu adevarat impactul crizei economice. Bineinteles ca tot industria constructiilor are sanse reale de revigorare, dupa depasirea situatiei negative.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
Acvatot 2019
EDIT-Structural
concelex
siniat
ERBASU CONSTRUCT
ness project
rigips
konsent
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
MAKITA
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
quadratum

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander