Agenda Constructiilor
Joi, 02 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ROCA Industry raporteaza afaceri cumulate de peste 553 milioane lei in 2023
ROCA Industry raporteaza afaceri cumulate de peste 553 milioane lei in 2023
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 01 Mar 2024 11:58
ROCA Industry, primul holding industrial din Romania, specializat in materiale de constructii, detinut de ROCA Investments, a inregistrat o cifra de afaceri la nivel cumulat de 553,8 milioane de lei, conform raportului anual preliminar pentru anul 2023. Veniturile cumulate la nivelul holdingului sunt in crestere cu 8,24% fata de anul anterior, atat ca urmare a evolutiei vanzarilor pe anumite segmente, cat si a unui proces transformational major aplicat la nivelul companiilor din holding, ce a inclus atat investitii cat si o strategie complexa de eficientizare operationala si de dezvoltare a brandurilor companiilor din portofoliu.
La nivelul anului 2023, profitul operational la nivel cumulat, pentru companiile direct productive, este in valoare de 32,0 milioane RON, cu o marja de 5,8% din cifra de afaceri, influentata de vanzarile mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate si de achizitii de companii realizate in anii 2022 si 2023 (impact in cifrele consolidate in functie de momentul achizitiei). 
ROCA Industry anunta, de asemenea, data de 11 martie pentru admiterea holdingului la tranzactionare pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, aceasta reprezentand un moment major in evolutia companiei. Admiterea pe piata reglementata BVB ofera holdingului industrial acces catre o gama mai larga de investitori, inclusiv institutionali, acesta reprezentand totodata inceputul unei noi etape de dezvoltare pentru evolutia sectorului industrial din Romania. 
“Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul indeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus sa realizam 3 tranzactii si am finalizat cu succes achizitiile Electroplast, Iranga si Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus sa efectuam o majorare de capital si am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piata romaneasca in intregul an 2023. In plus, am promis tranzitia catre piata principala a Bursei, un proces pregatit inca din anul precedent si care va avea loc in zilele urmatoare,” a subliniat Ionut Bindea, CEO ROCA Industry. 
Holdingul a incheiat anul 2023 cu doua achizitii finalizate - Iranga Technologijos, prin intermediul Bico Industries, companie detinuta direct si achizitia Electroplast, unul dintre cei mai mari producatori de cabluri electrice din cupru si aluminiu de joasa tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achizitia companiei WorkShop Doors, proces finalizat in februarie 2024. 
In plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 milioane lei,  printr-un proces derulat in doua etape. 
"Rezultatele preliminare din 2023 evidentiaza potentialul de dezvoltare al industriei romanesti prin accesul la noi surse de capital privat si prin accelerarea cresterii economice a Romaniei, in special in sectorul industrial. In plus, listarea ROCA Industry pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 11 martie deschide noi oportunitati de dezvoltare solida pentru holding si companiile din portofoliu, pregatindu-ne pentru rezultatele pe care le vom obtine in 2024. Totodata, acest an a constituit si un moment de consolidare a unei fundatii extrem de solide,” a completat Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.
Anul 2023 a fost dedicat, de asemenea, consolidarii si imbunatatirii continue la nivelul holdingului ROCA Industry. Procesul transformational promovat de holding si implementat la nivelul companiilor din portofoliu include crearea de echipe solide, optimizarea operationala, dezvoltarea de branduri puternice, implementarea de politici sau transfer de know-how intre companii si este un proces ciclic care implica investitii initiale considerabile, urmate de confirmarea rezultatelor.  
ROCA Industry pune in aplicare un model de business prin care investeste, in calitate de actionar majoritar, in companii cu potential de dimensiune medie, care nu au usor acces la capital public si sunt mai putin accesibile pentru investitorii insitutionali, integrandu-le, printr-un proces de crestere si eficientizare, intr-o structura performanta de holding. 
ROCA Industry este holdingul industrial detinut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamica companie de private equity din Romania. Holdingul detine, direct si indirect, un numar de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: Bico Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), Evolor (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), Eco Euro Doors (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), Workshop Doors (al doilea cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), Dial (producator de produse din fir metalic), Electroplast (unul dintre cei mai importanti producatori de cabluri electrice), precum si producatorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul Bico Industries.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
rigips
Acvatot 2019
EDIT-Structural
noark
CDS
quadratum
Ubitech
viarom
concelex
siniat
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
leviatan
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander