Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ROCA Investments a ajuns la o valoare de piata de 81,64 milioane euro in 2023
ROCA Investments a ajuns la o valoare de piata de 81,64 milioane euro in 2023
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 23 Apr 2024 13:25
ROCA Investments, cea mai dinamica companie de private equity din Romania, celebreaza sase ani de activitate pe piata locala. Compania anunta o evaluare curenta inainte de distribuirea dividendelor de 81,64 milioane euro pentru anul 2023, marcand o crestere fata de valoarea de 78,10 milioane euro raportata in urma cu un an. Valoarea de piata a capitalurilor proprii ale ROCA Investments a crescut de 3,7 ori de la infiintare pana la finalul anului 2023. In contextul unui an dificil, marcat de instabilitate si multiple provocari, ROCA Investments a generat un randament al portofoliului de 6,63%.
Compania detine, ca actionar majoritar, doua holdinguri specializate pe industrii strategice (materiale de constructii si agricultura) si un portofoliu de participatii minoritare in cinci companii romanesti.
Cifra de afaceri cumulata a companiilor din portofoliu a atins 345 milioane euro in 2023, generand un profit operational de 12 milioane euro si oferind peste 2.000 de locuri de munca la nivel national. De-a lungul celor sase ani de activitate, ROCA Investments a finalizat 25 de tranzactii si a realizat doua exit-uri semnificative.
Pornind de la obiectivul declarat de a consolida zona de IMM-uri, in perioada 2018 – 2023, sumele investite de ROCA Investments in companii din Romania au ajuns la un total de 54 milioane euro investitii directe si alte 55 milioane euro investitii realizate de companiile din portofoliu. Aceste investitii strategic directionate au fost catalizatori importanti pentru stimularea cresterii si consolidarii mediului antreprenorial, demonstrand angajamentul ROCA pentru dezvoltarea durabila a sectorului privat romanesc.
"Anul 2023 a reprezentat cea mai mare incercare de rezilienta pentru ROCA Investments, cu provocari majore in domeniile cheie care compun portofoliul nostru: industria materialelor de constructii si agricultura. Asemenea unui maraton, acest rezultat intermediar este doar o borna reper intr-o cursa de anduranta, un rezultat ce dovedeste abilitatea de crestere chiar si in conditii de piata dificile. Spre deosebire de fondurile traditionale, cu un orizont de exit de 8-10 ani, ROCA Investments este structurata ca un fond evergreen, ceea ce ne permite nu doar sa urmarim randamente investitionale mai ridicate datorita beneficiilor efectului compus, dar si sa ne concentram pe consolidarea si cresterea pe termen lung a companiilor din portofoliu, cu obiectivul de a crea campioni regionali," a declarat Rudolf Vizental, CEO si co-fondator al ROCA Investments. 
 
 
ROCA Investments aplica un model unic pe piata locala de private equity - modelul buy & build, cu specific de actionar majoritar, specializat in preluarea si transformarea companiilor antreprenoriale de dimensiune medie. Dupa preluare, compania implementeaza strategii transformationale si de consolidare, cu scopul de a oferi companiilor romanesti cu potential perspectiva de a deveni lideri regionali in sectoarele in care activeaza, printr-o abordare bazata pe inovatie, generare de valoare adaugata reala si sustenabilitate.
Principalul obiectiv pentru 2024 este consolidarea premiselor celui de-al treilea pilon de dezvoltare, alaturi de cele specializate pe materiale de constructii si agricultura. Acesta reprezinta un pas esential in pregatirea listarii pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti in anul 2026, avand ca tinta atingerea unei valori de piata de 150 de milioane euro, valoare la care vor contribui si doua runde viitoare de majorari de capital.
ROCA Industry, holdingul de materiale de constructii, a fost recent admis la tranzactionare pe piata reglementata a BVB. Acesta acumuleaza un portofoliu de 9 companii active pe piata regionala si are o capitalizare de aproximativ 50 de milioane de euro, pregatindu-se sa devina un jucator de referinta pentru relansarea industriei romanesti de constructii.
Holdingul ROCA AGRI RDF si-a extins portofoliul cu un IFN destinat finantarii fermierilor, iar la nivel de business, cifra de afaceri a crescut la 183,7 de milioane de euro in 2023, comparativ cu 156,4 de milioane euro in 2022. Aceasta crestere demonstreaza adaptabilitatea si capacitatea de a naviga cu succes prin conditii de piata dificile.
In plus, ROCA Investments detine si un portofoliu de participatii minoritare in 5 companii care au capacitatea de a-si dubla performanta in urmatorii doi ani. Acest segment a generat rezultate notabile, inclusiv evolutia accelerata a companiei Ensys, specializata in sisteme fotovoltaice, cu o crestere de patru ori a cifrei de afaceri fata de anul anterior, atingand 137 milioane de euro in 2023.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
Acvatot 2019
siniat
MAKITA
quadratum
theda mar
viarom
CDS
noark
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
Ubitech
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander