Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - OMV Petrom sprijina HOSPICE Casa Sperantei cu peste 7 milioane euro in 2023
OMV Petrom sprijina HOSPICE Casa Sperantei cu peste 7 milioane euro in 2023
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 23 Feb 2023 12:13
OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din Europa de Sud-Est, se implica in sustinerea activitatii HOSPICE Casa Sperantei, cea mai mare fundatie din Romania care ofera ingrijire paliativa. Compania finanteaza cu peste 7 milioane de euro costurile operationale aferente anului 2023, in beneficiul a circa 5.000 de pacienti. Astfel, fundatia isi va concentra eforturile financiare si de fund-raising pentru construirea a doua noi spitale, in Brasov si in Adunatii-Copaceni.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Sustinem HOSPICE Casa Sperantei deoarece credem cu tarie in dreptul la demnitate al bolnavilor incurabili. HOSPICE Casa Sperantei este un camin, un refugiu si un simbol care ne reaminteste tuturor ca, in fata suferintei, nu suntem si nu trebuie sa fim singuri. Suntem privilegiati sa lucram alaturi de o organizatie cu o experienta atat de indelungata si de impact in Romania.”
Mirela Nemtanu, Director Executiv HOSPICE Casa Sperantei: „Sponsorizarea OMV Petrom este un moment de referinta cu un impact urias in vietile pacientilor care lupta cu o boala incurabila. Le suntem recunoscatori partenerilor de la OMV Petrom pentru ca au inteles nevoia de ajutor a oamenilor aflati in situatii extrem de vulnerabile si s-au implicat cu resurse substantiale intr-o cauza capabila sa genereze schimbare.
Ne mandrim ca, acum 30 de ani, am deschis un drum nou pentru mai bine de 45.000 de pacienti si peste 100.000 de apartinatori. Cu ajutorul OMV Petrom, intram acum intr-o noua etapa de dezvoltare care ne va permite sa strangem fonduri pentru constructia a doua noi spitale HOSPICE: unul in Brasov pentru pacienti adulti si unul pentru pacienti copii, in Adunatii Copaceni.”
Peste 170.000 de pacienti au nevoie de ingrijire paliativa in fiecare an, dar numai unul din cinci primeste astfel de servicii. Mai mult, 11 judete din Romania nu au furnizor de ingrijire paliativa. HOSPICE Casa Sperantei considera ca ingrijirea paliativa este un drept al omului, iar viziunea lor este ca, in Romania, toti pacientii care sufera de o boala incurabila sa beneficieze de servicii de ingrijire paliativa adecvate, la momentul potrivit, astfel incat sa traiasca cu demnitate fiecare clipa, aproape de cei dragi. De la infiintare, HOSPICE Casa Sperantei, a ajutat peste 45.000 de pacienti si peste 100.000 de apartinatori.
OMV Petrom s-a implicat constant in sustinerea de proiecte relevante din domeniul sanatatii, mediului si educatiei. Valoarea cumulata a contributiilor sociale ale companiei se ridica la circa 120 milioane de euro in perioada 2007-2022.
 
Cele mai importate proiecte din domeniul sanatatii au sustinut:
- Constructia primului spital oncologic pentru copii din Romania - Asociatia Daruieste Viata;
- Transportul pacientilor, in special copii, ale caror afectiuni nu pot fi tratate in Romania - Asociatia Blondie;
- Sprijin pentru 17 spitale in combaterea pandemiei COVID-19 - Asociatia Crucea Rosie;
- Preventie medicala prin programul Sanatate in Vecinatate - Asociatia Medcorp.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
rigips
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
ness project
viarom
Acvatot 2019
CDS
Ubitech
noark
MAKITA
strabag nivel 1
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
siniat
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander