Agenda Constructiilor
Duminica, 28 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - REHAU Romania a sprijinit renovarea a 2 scoli si 2 gradinite din mediul rural in 2023
REHAU Romania a sprijinit renovarea a 2 scoli si 2 gradinite din mediul rural in 2023
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 08 Ian 2024 11:34
Pentru locuitorii oraselor, accesul la educatie este o normalitate, insa pentru copiii din mediul rural este deseori o provocare. Din acest motiv, dar si pentru ca Rehau si-a asumat la nivel global sa sprijine reducerea inegalitatilor, compania s-a alaturat si in acest an Asociatiei Bookland, care deruleaza cel mai amplu program de investitii in infrastructura scolara derulat vreodata de un ONG din Romania.
Anul trecut, REHAU a sprijinit renovarea a doua scoli si doua gradinite: Scoala Primara & Gradinita Remenyik Sandor din satul Alungeni (judetul Covasna) si Scoala Primara & Gradinita Zauan (Salaj). Scoala si Gradinita din Alungeni au fost construie in 1936 si acolo studiaza in prezent 27 de copii, iar Scoala si Gradinita din Zauan au fost construite in 1923 si in prezent sunt frecventate de 80 de copii. Acestea au beneficiat de renovari minime la inceputul anilor 2000, asadar conditiile erau mult sub orice standard acceptabil pentru ca cei mici sa beneficieze de o educatie decenta.
"Cu fonduri de la noi, dar si de la alti parteneri, cei de la Bookland au realizat renovari majore la cele 4 unitati de invatamant, de la refacerea instalatiilor la turnat sape, inlocuit pardoseli cu gresie, parchet si mocheta, reparare acoperisuri si pereti, varuit, construirea terenurilor de sport, renovarea si dotarea salilor de clasa cu mobilier nou. Reparatiile au fost finalizate recent si copilasii deja beneficiaza de conditii mai bune.
Asigurarea unor conditii decente in scoli sprijina scaderea ratei de abandon scolar, care este foarte ridicata in mediile defavorizate. Mai mult, daca au acces la scoli bune, comunitatile se dezvolta, rata de emigrare scade si cresc sansele unor generatii educate si mai fericite.
Prin sprijinirea acestor renovari, ne-am propus sa fim alaturi de comunitatile locale, misiune pe care Rehau Romania si-a asumat-o odata cu lansarea in 2020 a initiativei “Rehau community”. Ne bucuram ca si in acest an am reusit sa facem o diferenta pentru aproximativ 100 de copilasi! La Rehau Romania vom continua sa luptam pentru a facilita accesul la educatie in cat mai multe comunitati rurale din Romania, pentru ca stim ca doar impreuna putem construi un viitor mai bun!", au precizat reprezentantii REHAU.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
EDIT-Structural
MAKITA
siniat
leviatan
viarom
rigips
ness project
Ubitech
noark
quadratum
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander