Agenda Constructiilor
Luni, 17 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Analiza importurilor de lacuri si vopsele - 12 luni 2012

Analiza importurilor de lacuri si vopsele - 12 luni 2012
Analiza importurilor de lacuri si vopsele - 12 luni 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 98 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 11 apr 2013
Sumar: click aici
LACURI SI VOPSELE: Modificare structurala semnificativa si regres al pretului, din cauza reconfigurarii cererii
Analizand informatiile statistice disponibile pentru anul 2012, rezulta ca importurile de lacuri si vopsele pe baza de polimeri in mediu apos, precum si cele de produse care contin polimeri sintetici s-au inscris pe un trend descendent din punct de vedere valoric, consemnand, insa, referitor la cantitate, o tendinta diametral opusa. Practic, dupa fluctuatiile economice specifice anului anterior, rezulta ca evolutia initiala ce indica o recuperare a pierderilor s-a intrerupt, iar livrarile s-au reinscris intr-o tendinta descendenta, ajungand din nou in proximitatea primului an de dinaintea crizei economice. Situatia se datoreaza, astfel, reluarii declinului pe acest segment de piata, ce a dus la schimbarea strategiei principalilor fabricanti autohtoni de lacuri si vopsele (care - la randul sau - a insemnat o rectificare a veniturilor initiale ale importatorilor). Cu toate acestea, se constata incercari de sporire usoara a gradului de competitivitate in cazul produselor provenite din strainatate, mai ales in conditiile unei diminuari a pretului, de vreme ce nivelul cantitativ este mai mare fata de 2011. Alti factori negativi ce au subminat baza sustenabila de relansare a pietei constau in diminuarea vizibila a numarului de proiecte de renovare a imobilelor si a operatiunilor din aceeasi categorie sau asemanatoare cu acestea, potrivit indicatorilor specifici volumului lucrarilor de constructii. Totusi, in functie de strategia marilor producatori de lacuri si vopsele care au unitati de fabricatie in Romania, precum si de evolutia preturilor la materiile prime si energie, pentru intervalul urmator se poate lua in considerare o posibila crestere a livrarilor de lacuri si vopsele din strainatate, numai daca acestea vor continua sa aiba un pret competitiv.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de lacuri si vopsele (in anul 2012) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile 27 de diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de lacuri si vopsele, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de produse pe baza de polimeri in mediu apos, respectiv de sisteme de finisare pe baza de polimeri sintetici, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de lacuri si vopsele, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Totodata, in cadrul mai multor diagrame, este prezentata - inclusiv prin comentariile de rigoare - evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de lacuri si vopsele va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-95) si analizele statistice la importurile de lacuri si vopsele, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ness project
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
CDS
konsent
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
siniat
quadratum
rigips
concelex
EDIT-Structural
MAKITA
theda mar
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander