Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009

Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009
Analiza importurilor de lacuri si vopsele in anul 2009
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 09 apr 2010
Sumar: click aici
Scadere usoara a importului de lacuri si vopsele
Daca informatiile statistice disponibile pentru anul 2008 releva faptul ca importurile de lacuri si vopsele pe baza de polimeri in mediu apos s-au situat la… milioane de euro (reprezentand… de tone), la nivelul lui 2009 Institutul National de Statistica a anuntat un nivel valoric de… milioane de euro (adica… tone). Scaderea usoara a importurilor pentru sortimentul respectiv (-10%) se poate datora, in mare parte, declinului moderat al segmentului de piata in ansamblu, cresterii competitivitatii produselor din strainatate (fata de cele fabricate in tara), precum si majorarii numarului de proiecte de renovare a imobilelor. In ceea ce priveste importul de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, datele statistice valabile pentru 2009 indica livrarea a… tone de produse (cu o valoare declarata de… milioane de euro), in timp ce in 2008 s-au consemnat… tone (respectiv… milioane de euro). Si la aceasta categorie s-a constatat o depreciere moderata a importului (-10,26%), insa - analizand structura vanzarilor - se poate observa ca lacurile si vopselele pe baza de… au ocupat, anul trecut, prima pozitie in structura livrarilor totale. De exemplu, daca in 2008 produsele pe baza de… au detinut ponderea (cu 50% din importuri), iar cele… aveau o cota de 48% (diferenta reprezentand alte categorii), in 2009 vopselele pe baza de… au fost importate in proportie de 61%, in timp ce sistemele de finisare pe baza de… au scazut la 38%.
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de lacuri si vopsele (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare/importatoare de lacuri si vopsele. Totodata, se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale pentru finisare, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Importuri de lacuri si vopsele 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei de profil, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor/exporturilor de lacuri si vopsele va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de lacuri si vopsele, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
siniat
konsent
Acvatot 2019
rigips
noark
concelex
viarom
BogArt
quadratum
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
CDS
Ubitech
ness project

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander