Agenda Constructiilor
Luni, 08 August 2022
GRUNDFOS
Home - CONSTRUCTII & INSTALATII - Analiza importurilor de lacuri si vopsele in trimestrul I 2010

Analiza importurilor de lacuri si vopsele in trimestrul I 2010
Analiza importurilor de lacuri si vopsele in trimestrul I 2010
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 22 iun 2010
Sumar: click aici
LACURI SI VOPSELE: Continua scaderea usoara a importului
 
Daca informatiile statistice disponibile pentru anul 2008 relevau faptul ca importurile de lacuri si vopsele pe baza de polimeri in mediu apos s-au situat la… milioane de euro (reprezentand… tone), la nivelul lui 2009 Institutul National de Statistica (INS) a anuntat un nivel valoric de… milioane de euro (adica… tone). Scaderea usoara a importurilor pentru sortimentul respectiv (-10%) s-a datorat, in mare parte, declinului moderat al segmentului de piata in ansamblu. Pentru trimestrul I al anului in curs datele INS indica faptul ca importul de lacuri si vopsele pe baza de apa a insumat… milioane de euro (… tone), ceea ce arata ca acest domeniu are o dinamica buna, in pofida recesiunii. In ceea ce priveste importul de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, datele statistice valabile pentru 2009 confirma livrarea a… tone de produse (cu o valoare declarata de… milioane de euro), in timp ce in 2008 s-au consemnat… tone (respectiv… milioane de euro). Si la aceasta categorie s-a constatat o depreciere moderata a importului (-10,26%). In schimb, in intervalul ianuarie-martie a.c., importatorii au reusit sa furnizeze pe piata autohtona circa… tone de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, in valoare de… milioane de euro. Analizand structura vanzarilor, se poate observa ca, in mod similar anului 2008, lacurile si vopselele pe baza de… ocupa, deocamdata, prima pozitie in structura livrarilor totale. Astfel, aceasta categorie de produse detine ponderea (cu 50% din importuri), iar cele pe baza de… au o cota de 48% (diferenta reprezentand alte categorii). Totusi, in 2009, vopselele pe baza de… au fost importate in proportie de 61%, in timp ce sistemele de finisare pe baza de… au scazut la 38%.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de lacuri si vopsele (in primul trimestru din 2010) include informatii de baza in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de lacuri si vopsele pe baza de apa, respectiv de materiale pe baza de polimeri sintetici, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de lacuri si vopsele, in general. Structura importurilor si valoarea acestora, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Importuri de lacuri si vopsele 2007-2010", constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de profil, care se confrunta cu efectele recesiunii. De asemenea, este disponibila o analiza a datelor referitoare la exportul de lacuri si vopsele, acest domeniu de activitate fiind evaluat in functie de comenzile efectuate de principalii parteneri externi, valoarea/cantitatea materialelor livrate in strainatate etc.
Documentul include si 10 diagrame, dupa cum urmeaza:
  1. Ponderea sortimentelor de lacuri si vopsele in importuri (ianuarie-martie 2010)
  2. Ponderea sortimentelor de lacuri si vopsele in importuri (2009)
  3. Structura exportului de lacuri si vopsele pe baza de apa (trim. I 2010)
  4. Structura exportului de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici (trim. I 2010)
  5. Structura importului de lacuri si vopsele pe baza de apa (ianuarie-martie 2010)
  6. Structura importurilor de lacuri si vopsele pe baza de apa (2009)
  7. Valoarea importurilor de lacuri si vopsele pe baza de apa
  8. Structura importului de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici (ianuarie-martie 2010)
  9. Structura importurilor de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici (2009)
  10. Valoarea importurilor de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici
Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor (ce include, ca noutate, diagrama referitoare la dinamica anuala a importurilor de lacuri si vopsele) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de lacuri si vopsele va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru finisare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
rigips
BMI_Icopal
Acvatot 2019
viarom
FRONTALE
hilti
leviatan
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere