Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Analiza importurilor de lacuri si vopsele - trimestrul I 2012

Analiza importurilor de lacuri si vopsele - trimestrul I 2012
Analiza importurilor de lacuri si vopsele - trimestrul I 2012
PDF, 4 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: LACURI SI VOPSELE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 13 iul 2012
Sumar: click aici
LACURI SI VOPSELE: Stabilizare a importului de materiale pentru protectie si finisare
Informatiile statistice disponibile pentru anul 2010 reflectau faptul ca importurile de lacuri si vopsele pe baza de polimeri in mediu apos s-au situat la… milioane de euro (reprezentand… tone), iar la nivelul lui 2011 Institutul National de Statistica – INS a anuntat un nivel valoric de… milioane de euro (adica… de tone). Cresterea consecutiva de 11,7% a importurilor la acest tip de sisteme de protectie si finisare (dupa saltul de 9,63% in 2010, fata de anul precedent) s-a remarcat dupa ce, in 2009, a fost consemnat un declin moderat (-10%) al segmentului de piata in ansamblu, ceea ce a permis recuperarea rapida a pierderii respective chiar si in intervalul de recesiune intensa. Pentru trimestrul intai al anului in curs datele INS indica faptul ca importul de lacuri si vopsele pe baza de apa a insumat… milioane de euro (… tone), ceea ce arata ca acest domeniu are o dinamica buna, in pofida unui regres usor din punct de vedere valoric, datorat, cel mai probabil, factorului sezonier. In acest sens, in intervalul ianuarie-martie 2011 importul de lacuri si vopsele pe baza de apa a insumat… milioane de euro (suma corespunzatoare unei cantitati de… de tone), astfel incat, in perioada de raportare, s-a remarcat o diminuare de 3,26%, in conditiile unei sporiri cantitative de 1,24%. In ceea ce priveste importul de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, datele statistice valabile pentru 2011 confirma livrarea a… tone de produse (cu o valoare declarata de… milioane de euro), in timp ce in 2010 s-au consemnat… de tone (respectiv… milioane de euro). Si la aceasta categorie s-a constatat o sporire ceva mai moderata a importului (+9,31%), survenind dupa avansul de 2,89% din precedentele 12 luni. In schimb, in intervalul ianuarie-martie a.c., importatorii au reusit sa furnizeze pe piata autohtona circa… tone de lacuri si vopsele pe baza de polimeri sintetici, in valoare de… milioane de euro, indicand o majorare fata de aceeasi perioada din 2011, cand s-au inregistrat… tone si… milioane de euro (+0,13% ca valoare si +10,74% din punct de vedere al cantitatii). Analizand structura vanzarilor, se poate observa ca, la fel ca in primul trimestru din 2011, lacurile si vopselele pe baza de polimeri sintetici ocupa, deocamdata, prima pozitie in structura livrarilor totale. Astfel, aceasta categorie de produse detine ponderea (cu 55% din importuri, fata de 53% in primele trei luni ale anului trecut), iar cele pe baza de apa au o cota de 42% (de la 44%), diferenta reprezentand alte categorii (cu un nivel proportional neschimbat). Totusi, in 2011, vopselele pe baza de polimeri sintetici au fost importate in proportie de 47%, in timp ce sistemele de finisare pe baza de apa au ajuns la 49% si se asteapta ca si in 2012 ponderile sa fie relativ egale, desi avantul importurilor de vopsele ce includ polimeri sintetici ar putea fi mult mai pronuntat.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de lacuri si vopsele (in trimestrul I al anului 2012) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de lacuri si vopsele, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de produse pe baza de polimeri in mediu apos, respectiv de sisteme de finisare pe baza de polimeri sintetici, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de lacuri si vopsele, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Totodata, in cadrul mai multor diagrame, este prezentata evolutia pretului mediu de import, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de lacuri si vopsele va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-91) si analizele statistice la importurile de lacuri si vopsele, disponibile trimestrial.
 
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
EDIT-Structural
ness project
konsent
rigips
BogArt
MAKITA
concelex
Ubitech
quadratum
Acvatot 2019
siniat
noark
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander