Agenda Constructiilor
Marti, 20 Aprilie 2021
 
Home - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare – trimestrul I 2012

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare – trimestrul I 2012
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare – trimestrul I 2012
PDF, 6 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 13 iul 2012
Sumar: click aici
PLACI CERAMICE SI OBIECTE SANITARE: Scaderi ale importului in primul trimestru din 2012
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), primul trimestru din 2012 a insemnat o perioada de accentuare a pierderilor si – implicit – de reluare a trendului descendent al livrarilor pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, intre lunile ianuarie si martie a.c. s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau…  mp). In perioada similara din 2011, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… mp), iar in acest sens rezulta o diminuare de 23,85%. Pentru intervalul ianuarie-martie 2012, datele certificate de expertii INS arata faptul ca valoarea importurilor de gresie a fost de… milioane de euro (ceea ce inseamna ca piata a asimilat aproximativ… tone, respectiv… mp), in timp ce la nivelul primului trimestru din 2011 se consemnau importuri de… milioane de euro (… tone si… mp). Astfel, se remarca o scadere a livrarilor de gresie provenita de peste hotare (-13,97%), care au ajuns din nou in apropierea nivelului valoric al trimestrului intai din 2009, insa pentru perioada aprilie-iunie a anului in curs si ulterior este posibila o inversare a acestei tendinte. Previziunea se bazeaza pe faptul ca, dupa o diminuare de 3,3% in primele cinci luni a.c. a numarului autorizatiilor de construire pentru locuinte (reprezentand acelasi procent de scadere ca in perioada similara a anului trecut), in intervalul urmator - si cu precadere dupa luna iulie – unele dintre proiectele mai importante ce vizeaza edificarea imobilelor rezidentiale vor fi deblocate. Potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii INS, in primele trei luni ale acestui an importurile de obiecte sanitare (chiuvete, lavoare, suporti de lavoare, cazi de baie, bideuri etc.), inscrise sub codul vamal 6910, au inregistrat un trend descendent, inversand deocamdata tendinta specifica anului trecut (reprezentand o ascensiune care a corespuns, de fapt, unei stabilizari). Astfel, valoarea acestora a insumat… milioane de euro (respectiv… tone), in scadere cu 5,33% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate in trimestrul I din 2010. Practic, nivelul inregistrat in intervalul de raportare denota cel mai ponderat ritm de depreciere - mai ales din punct de vedere valoric, intrucat sub aspect cantitativ s-a remarcat un salt de 11,8% – dintre toate segmentele analizate ale pietei de placi ceramice si obiecte sanitare.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in trimestrul I al anului 2012) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de placi ceramice si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de faianta, gresie respectiv de chiuvete, lavoare, cazi de baie etc., in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de placi ceramice si obiecte sanitare, dupa finalizarea perioadei de recesiune. La fel ca in editia precedenta a publicatiei Info-Placi Ceramice (aferenta analizei situatiei din anul 2011), cea actuala include o serie de diagrame suplimentare in cadrul carora se analizeaza evolutia pretului mediu de import si a celui declarat de importatorii din principalele state de provenienta, luand in considerare anumiti indicatori de referinta. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-91) si analizele statistice la importurile de placi ceramice si obiecte sanitare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
gamma_2021VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hidroplasto
cv water 2021
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere