Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - semestrul I 2011

Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - semestrul I 2011
Analiza importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare - semestrul I 2011
PDF, 6 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: PLACI CERAMICE & ADEZIVI
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 10 oct 2011
Sumar: click aici
Trend ascendent al importului pe toate segmentele
Din punct de vedere al importului de faianta, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), primul semestru din 2011 a insemnat o perioada care a confirmat consolidarea trendului ascendent pentru firmele implicate in operatiuni comerciale cu aceasta categorie de placi ceramice. Astfel, intre lunile ianuarie si iunie a.c. s-a consemnat un nivel valoric de.. milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone sau… mp). In perioada similara din 2010, placile de faianta provenite din strainatate au insumat… milioane de euro (circa… tone si… mp), iar in acest sens rezulta o crestere de 20,06%. Majorarea survine, de altfel, dupa sporirea de 16,08%, raportata de INS in semestrul I din 2010, in raport cu acelasi interval al primului an de recesiune. Excluzand importurile punctuale, cu o valoare extrem de ridicata si nesemnificative din punct de vedere cantitativ, faianta din Bulgaria a avut un pret declarat de… euro/tona, iar cea din Polonia de… euro/tona, printre cele mai ieftine sortimente plasandu-se cele din… La polul opus s-au situat produsele din… Pentru intervalul ianuarie-iunie 2011, datele certificate de expertii INS arata faptul ca valoarea importurilor de gresie a fost de… milioane de euro (ceea ce inseamna ca piata a asimilat aproximativ… tone, respectiv… mp), in timp ce, la nivelul primului semestru din 2010, se consemnau importuri de… milioane de euro (… tone si…  mp). Astfel, se remarca o usoara sporire a livrarilor de gresie provenita de peste hotare (+5,75%, dupa saltul de +5,08% din primele sase luni ale lui 2010, in raport cu perioada similara din 2009). Avand in vedere factorul sezonier, precum si dinamica bransei de constructii, se poate lua in considerare faptul ca, pentru ultimul semestru al anului in curs, este posibila o accelerare a acestei tendinte. Totodata, in primele sase luni ale acestui an importurile de obiecte sanitare (chiuvete, lavoare, suporti de lavoare, cazi de baie, bideuri etc.), inscrise sub codul vamal 6910, au inregistrat un trend ascendent, inversand tendinta specifica anului trecut. Astfel, valoarea acestora a insumat… milioane de euro (respectiv… tone), in crestere cu 18,42% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate in semestrul I din 2010. Practic, dupa diminuarea raportata anul trecut, nivelul respectiv denota un ritm de majorare ceva mai pronuntat - mai ales din punct de vedere valoric, precum si cantitativ (+25,64%), in comparatie cu alte segmente analizate ale pietei de placi ceramice si obiecte sanitare.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de placi ceramice si obiecte sanitare (in primul semestru al anului 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de placi ceramice si obiecte sanitare, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de faianta, gresie respectiv de chiuvete, lavoare, cazi de baie etc., in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame (inclusiv cu privire la pretul mediu de import sau cel stabilit de exportatori) constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de placi ceramice si obiecte sanitare, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de placi ceramice si obiecte sanitare va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-86) si analizele statistice la importurile de placi ceramice si obiecte sanitare, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
ness project
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
CDS
Ubitech
noark
leviatan
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
econet
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander