Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Analiza importurilor de scule electrice - 9 luni 2011

Analiza importurilor de scule electrice - 9 luni 2011
Analiza importurilor de scule electrice - 9 luni 2011
PDF, 8 pag A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: SCULE ELECTRICE
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 10 ian 2012
Sumar: click aici
SCULE ELECTRICE: Importul reprezinta 76% din valoarea consemnata in 2010
Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS), numarul uneltelor electrice importate in cel de-al treilea trimestru din 2011 a depasit nivelul de… unitati (respectiv… tone), cu o valoare totala de… milioane de euro. Astfel, volumul importurilor este in scadere cu 25,71% fata de perioada similara a anului trecut, cand s-au consemnat… milioane de euro. Cu toate acestea, in intervalul analizat, valoarea sculelor electrice din import s-a situat la circa 43,8% din cuantumul consemnat in trimestrul al treilea din 2008 (… milioane de euro). Totodata, in intervalul ianuarie-iunie a.c., s-au importat… de unitati (… tone), avand o valoare totala declarata de… milioane de euro (in crestere cu 21,61% fata de perioada corespunzatoare a anului 2010, cand s-au inregistrat… milioane de euro). Astfel, in primele noua luni din 2011, importatorii de scule electrice au livrat… unitati (… tone), in valoare de… milioane euro, ceea ce reprezinta 75,81% din nivelul anului 2010. Totodata, in primele trei trimestre analizate, ponderea importurilor din tarile UE a scazut usor, pana la 70% din total, iar livrarile directe de la producatorii asiatici au insumat circa 30%. In ceea ce priveste sursele de provenienta, informatiile INS aferente primelor noua luni din 2011 arata faptul ca structura importurilor de scule electrice in functie de zona geografica este aproape similara cu situatia specifica fiecareia dintre cele trei grupe de produse analizate (masini de gaurit, ferastraie electrice si masini de polizat/slefuit). Practic, Germania (cu o cota de 33% in intervalul ianuarie-septembrie 2011), China (29%) si Austria (11%), care a inlocuit deocamdata Belgia (10%), reprezinta principalele tari importatoare de unelte electrice, indiferent de categoria acestora. Marcile germane sunt apreciate pozitiv de beneficiarii din Romania, importatorii din aceasta tara reusind sa se mentina si in continuare pe prima pozitie in clasamentul surselor de provenienta. Cota furnizorilor germani este, insa, periclitata de sporirea vanzarilor de unelte originare din China, care le-au devansat deja, in cazul masinilor de gaurit, pe cele livrate din Germania. Se observa, astfel, ca numai in ceea ce priveste echipamentele de slefuit si polizat, respectiv ferastraiele electrice firmele germane au reusit sa-si mentina suprematia, in comparatie cu situatia din primele noua luni ale lui 2010.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de scule electrice (in primele noua luni ale anului 2011) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de scule electrice, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de masini de gaurit, ferastraie electrice, respectiv echipamente de polizat/slefuit, in particular. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in diagrame constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de unelte electrice, dupa finalizarea perioadei de recesiune. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Agenda Constructiilor, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de scule electrice va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Agenda Constructiilor (nr. 1-87) si analizele statistice la importurile de scule electrice, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :



Categoria
Domeniul
noark
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
concelex
ness project
rigips
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
CDS
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
quadratum
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander