Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul trimestru al anului 2010

Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul trimestru al anului 2010
Analiza importurilor de sisteme de feronerie in primul trimestru al anului 2010
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 18 iun 2010
Sumar: click aici
Scadere a pretului mediu de import
Potrivit datelor puse la dispozitie de specialistii INS, in primele trei luni ale anului trecut importurile de sisteme de feronerie au inregistrat un trend descendent, valoarea acestora insumand… milioane de euro (respectiv… tone), in scadere cu 58,47% fata de cele… milioane de euro (… tone) consemnate in trimestrul I din 2008. Informatiile statistice aferente intervalului ianuarie-martie a.c. indica faptul ca elementele de feronerie provenite de peste hotare au insumat… milioane de euro (… tone), ceea ce arata ca situatia este aproape similara celei din 2009 (+0,3%), iar procesul de recuperare a pierderilor este foarte fragil. Totusi, se poate observa si o diminuare a pretului mediu declarat in vama, de la… euro/tona in primele 3 luni din 2009 la… euro/tona in perioada similara a acestui an. Topul importatorilor nu a inregistrat schimbari semnificative, deoarece firmele din Germania continua sa fie lideri (la fel ca in primul trimestru din 2009), contribuind la livrarile totale cu o cota de 34%. In schimb, locul secund este ocupat de companiile din Ungaria (cu 24%), iar pe pozitia a treia, cu 22% din importuri, se situeaza furnizorii din Turcia. Pe termen mediu, acestia ar putea sa fie devansati de societatile din Ungaria, mai ales ca urmare a scaderii pretului de livrare. In schimb, se consolideaza nivelul utilizarii feroneriei provenite din alte tari europene, precum Italia (11%), in timp ce firmele din Austria (6%) si Franta (3%) au cote care nu vor contribui semnificativ la livrarile anuale. In primele trei luni din 2009, informatiile cu privire la topul importatorilor de feronerie indicau urmatoarea situatie: Germania si Turcia (29% fiecare), Ungaria (24%), Italia (7%), Franta (6%), respectiv Polonia (5%).
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme de feronerie (in primul trimestru din 2010) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de elemente din feronerie pentru executia de tamplarie, dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de feronerie 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii.

Documentul include si 10 diagrame, dupa cum urmeaza: 

  1. Structura importurilor de feronerie (ianuarie-martie 2010)
  2. Structura importurilor de feronerie (ianuarie-martie 2009)
  3. Valoarea importurilor de feronerie
  4. Dinamica trimestriala a importurilor de sisteme pentru tamplarie
  5. Valoarea importurilor de feronerie (trimestrul I 2010)
  6. Structura importurilor de sticla Low-E (ianuarie-martie 2010)
  7. Structura importurilor de sisteme din aluminiu (ianuarie-martie 2010)
  8. Structura importurilor de sisteme din aluminiu (ianuarie-martie 2009)
  9. Structura importurilor de sisteme din PVC (ianuarie-martie 2010)
  10.  Structura importurilor de sisteme din PVC (ianuarie-martie 2009)
De altfel, este cunoscut faptul ca dinamica pietei de feronerie contribuie decisiv la formarea unei imagini de ansamblu a pietei de ferestre, iar pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra (ce include, ca noutate, diagrama referitoare la dinamica trimestriala a importurilor de sisteme/sticla arhitecturala) se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme de feronerie va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
man and machineTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
rigips
viarom
FRONTALE
leviatan
BMI_Icopal
theda mar
Acvatot 2019
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023