Agenda Constructiilor
Duminica, 10 Decembrie 2023
Liebher
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-iunie 2009

Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-iunie 2009
Analiza importurilor de sisteme de tamplarie in perioada ianuarie-iunie 2009
PDF, 4 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 31 iul 2009
Sumar: click aici
Din analiza datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS) rezulta faptul ca, daca in semestrul I din 2008 valoarea importurilor de sisteme din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta a insumat… milioane de euro (reprezentand circa… tone), in primele sase luni ale anului 2009 s-a consemnat un nivel valoric de… milioane de euro (corespunzator unei cantitati de… tone). Conform informatiilor statistice, diminuarea a fost de circa 48,5%, aproape similara celei din trimestrul I 2009., cand s-a constatat, in premiera, o inversare a trendului specific anilor anteriori. Luand in calcul intervalul celui de-al doilea trimestru, se poate observa o scadere mai putin pronuntata in 2009. Astfel, intre lunile aprilie - iunie 2008 s-a marcat un nivel al importurilor de profile din PVC de… milioane de euro (respectiv… tone), in timp ce perioada similara a anului curent s-a caracterizat printr-o depreciere la… milioane de euro si… tone. La sistemele din aluminiu, structura importatorilor s-a modificat semnificativ fata de anul anterior si include societati din Grecia (41%), Turcia (22%), Italia (11%), Polonia (11%), Bulgaria (8%) si Ungaria (7%), in timp ce - in intervalul ianuarie-iunie 2008 - situatia se prezenta dupa cum urmeaza: companiile elene (31%), furnizorii turci (14%), cei germani (12%), firmele din Italia (11%), Ungaria si Bulgaria (cu 7%, respectiv 6%), exportatorii polonezi (5%) si altii (14%). Se remarca atat revenirea in forta a importurilor din Grecia (crestere de 10% a cotei de piata), cat si aparitia Poloniei, cu o pondere de 5%. Potrivit informatiilor furnizate de INS la cererea revistei Fereastra, in semestrul I din 2009 importurile de sisteme de feronerie s-au situat pe un trend puternic descendent in comparatie cu perioada similara a anului trecut. Acestea au insumat… milioane de euro (respectiv… tone), cu aproape 53,8% mai putin fata de cele… milioane de euro si… tone consemnate in primele 6 luni din 2008. Practic, nivelul comunicat ramane cel mai redus din intervalul ianuarie - iunie al ultimilor 4 ani, semnalandu-se o revenire la situatia din 2005, cand importul semestrial de feronerie era de… milioane de euro si… tone. Din punct de vedere al sortimentelor de sticla arhitecturala din import, se remarca preponderenta celor… (52% din total), in detrimentul vitrajelor de tip… (30%). In perioada ianuarie-iunie 2008, raportul dintre sortimentele analizate era de 49% la 34%.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sisteme din PVC/aluminiu feronerie si sticla (in primul semestru din 2009) include articolele publicate in cadrul revistei Fereastra la rubrica dedicata evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sisteme pentru tamplarie, precum si la gradul de utilizare a diverselor sortimente de sticla arhitecturala. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelul intitulat "Date sintetice importuri 2007-2009" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie termoizolanta, grav afectata de efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sisteme pentru tamplarie si sticla arhitecturala PVC va fi publicata in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (editiile nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de sisteme din PVC, aluminiu, feronerie si sticla arhitecturala, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
ALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
MAKITA
leviatan
noark
strabag nivel 1
grundfos
Acvatot 2019
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
viarom
leviatan
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu