Agenda Constructiilor
Joi, 30 Martie 2023
Abonare reviste
Home - TAMPLARIE & FATADE - Analiza importurilor de sticla arhitecturala in anul 2009

Analiza importurilor de sticla arhitecturala in anul 2009
Analiza importurilor de sticla arhitecturala in anul 2009
PDF, 2 pagini A4
Pret: 39 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul:
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Cosmin Dincu
Data actualizare: 08 apr 2010
Sumar: click aici
Stabilizare a livrarilor din anul 2010
Confirmata inca din anul 2008, scaderea importurilor de sticla pentru aplicatii arhitecturale reprezinta acum o realitate de necontestat. Astfel, pentru anul 2009, livrarile de vitraje din strainatate au consemnat un nivel total de… milioane de euro (respectiv… milioane mp si… tone), in scadere cu 42,85% (fata de cele… milioane de euro din 2008). In cel de-al doilea semestru al anului trecut (ultimele 6 luni), s-au inregistrat livrari de numai… milioane de euro (respectiv… tone), nivel situat chiar sub valoarea aferenta trimestrului al patrulea din 2008 (octombrie-decembrie), cand datele Institutului National de Statistica indicau… milioane de euro (… tone). Pentru sticla de tip…, exista premisele unui pret competitiv in cazul produselor din strainatate, care detin ponderea in totalul importurilor (52%). Se observa ca nivelul comenzilor la sortimentele… nu poate contribui la relansarea importurilor. Livrarile de sticla realizata pe plan intern constituie principalul motiv al scaderii masive a cantitatii de geam de tip… (cu o grosime de 4 mm) provenit in mod traditional de peste hotare. Astfel, in 2009 s-au importat… tone de sticla…, respectiv circa… milioane de metri patrati, in valoare de aproximativ… milioane de euro. Totodata, continua si reducerea volumului livrarilor de vitraje… de 4 mm (la… tone, adica… milioane de metri patrati, cu o valoare declarata de… milioane de euro). Prin comparatie, importul de sticla… de 4 mm grosime a fost in 2008 de… tone (… milioane de metri patrati si… milioane de euro), iar la geamul… de 4 mm s-au consemnat… tone (adica… milioane de metri patrati si… milioane de euro). Anul trecut, au sporit semnificativ livrarile de sticla… din Bulgaria, cu 51% din total (in 2008 circa 44% din sticla… importata provenea din Bulgaria, iar in 2007 acest nivel era de numai 8%). Locul secund este detinut de Ungaria (42%), in timp ce furnizorii din China au, in prezent, o cota de numai 4%. La sortimentele de tip…, Ungaria detine suprematia (cu 78%), secondata de Bulgaria (cu 8%), in timp ce importurile din Turcia - a caror cota se majorase, in trimestrul al treilea din 2009 de la 2% la 10% - au avut o medie anuala de 7%. Din punct de vedere al sortimentelor livrate, se remarca preponderenta celor… (52% din total), in detrimentul modelelor… (33%), in timp ce sortimentele… insumeaza 15% (in scadere fata de anul trecut, cand ponderea acestora era de 21%).
Descriere:
Analiza statistica a datelor referitoare la importul de sticla arhitecturala (in anul 2009) include informatii relevante in vederea conturarii precise a evolutiei anuale din domeniu. Materialul cuprinde tendinte, prognoze si comentarii referitoare la situatia pietei importatorilor si la perspectivele acesteia pe termen scurt/mediu. De asemenea, sunt disponibile diagrame relevante cu privire la principalele tari exportatoare de sticla arhitecturala (in functie de fiecare categorie sortimentala in parte), dar se analizeaza si aspecte referitoare la livrarile de materiale destinate fabricarii ferestrelor, in general. Structura importurilor si valoarea acesteia, precum si informatiile inglobate in tabelele intitulate "Importuri de sticla arhitecturala 2007-2010", respectiv "Total importuri sisteme 2007-2010" constituie elemente relevante pentru a estima nivelul actual al pietei nationale de tamplarie, care se confrunta cu efectele recesiunii. Pe baza analizei statistice elaborate de departamentul specializat al revistei Fereastra, se pot contura noi strategii de afaceri, care sa tina cont de exigentele actuale ale clientilor.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza statistica a importurilor de sticla arhitecturala va fi disponibila in curand. Pentru o documentare suplimentara, puteti consulta colectia revistei Fereastra (nr. 1-78) si analizele statistice la importurile de materiale pentru tamplarie, disponibile trimestrial.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
TERAPLASTALLBIMhiltiman and machineVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
ERBASU CONSTRUCT
CDS
BMI_Icopal
leviatan
CELCO 2020
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
viarom
BALTIC
MAKITA
FRONTALE
rigips
Ubitech
leviatan
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023