Agenda Constructiilor
Luni, 15 August 2022
GRUNDFOS
Home - Analiza pietei de ascensoare si scari rulante pe anul 2011

Analiza pietei de ascensoare si scari rulante pe anul 2011
Analiza pietei de ascensoare si scari rulante pe anul 2011
PDF, 4 pag A4
Pret: 18 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: UTILAJE DE CONSTRUCTII
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Ovidiu Stefanescu
Data actualizare: 30 mar 2011
Sumar: click aici
Liderii din bransa ascensoarelor se reorienteaza spre activitati de service
Piata de ascensoare si scari rulante din Romania s-a plasat, in 2010, pe un trend descendent, urmand tendinta generala a sectorului de constructii. Chiar daca scaderile au fost de numai 18% in comparatie cu 2009 (in ceea ce priveste segmentul echipamentelor noi), aceasta situatie a afectat destul de puternic activitatea companiilor din bransa, ducand la aparitia unor mutatii greu de anticipat in urma cu trei ani. In prezent, parcul national este format din aproximativ 35.000 de unitati, din care peste 32.000 au fost instalate inainte de 2003, cand a fost adoptata directiva europeana ce reglementeaza functionarea in conditii de siguranta a acestor echipamente. Daca in 2008, in Romania erau instalate peste 2.000 de ascensoare, in anul urmator acest nivel s-a redus pana la 1.700 de unitati, iar anul trecut s-a ajuns la pragul de circa 1.500 de bucati (reprezentand o scadere de 25% in comparatie cu momentul de maxim randament economic in acest domeniu de activitate). Practic, piata din Romania este complet reglementata din punct de vedere normativ, in viitorul apropiat urmand ca si legile economiei de piata sa-si intre in totalitate in drepturi, ceea ce se va concretiza prin cresterea calitatii produselor si asigurarea unui echilibru intre cerere si oferta, care sa duca la obtinerea unui pret competitiv pentru produse conforme din punct de vedere tehnic. Desigur, in conditiile actuale, cand se constata ca 80% din parcul national de ascensoare este uzat moral, o abordare optimista poate fi considerata utopica, insa nu trebuie uitat ca, in prezent, sunt disponibile toate ingredientele necesare unei "retete a succesului", si anume: legislatie tehnico-economica, produse, institutii de finantare, organisme de supraveghere si control.
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Agenda Constructiilor la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor companiilor: Schindler, ThyssenKrupp Elevator, Kone Ascensorul, Elmas, IFMA, Ascensorul, Kleemann Lift Ro, ale oficialilor patronatului Producatorilor de Ascensoare si Scari Rulante din Romania si altele.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
Ubitech
Acvatot 2019
BMI_Icopal
MAKITA
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
hilti
rigips
leviatan
viarom
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
leviatan
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere